Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοσμοσυρροή στην 6η Παγκρήτια Έκθεση(φωτο+video)

Περισσότεροι από 200 χορευτές, 50 μουσικοί και σεφ δημιουργούν μία πανδαισία γεύσεων, χορού και πολιτισμού στο πλαίσιο της 6ης Παγκρήτιας Έκθεσης.

Πλήθος κόσμου σπεύδει καθημερινά στο περίπτερο 12 της έκθεσης ΔΕΘ για να επισκεφθεί την 6η Παγκρήτια Έκθεση που πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου στην πόλη.

Περισσότεροι από διακόσιοι χορευτές, πενήντα μουσικοί, σεφ και άλλοι ειδικοί της γαστρονομίας δημιουργούν μία πανδαισία γεύσεων, χορού και πολιτισμού ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν κρητικά προϊόντα απευθείας από παραγωγούς που συμμετέχουν στην έκθεση.

Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν τα περίπτερα με τα κρητικά μαχαίρια ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε τυροκομικά προϊόντα, κρητικές ρακές, κρητικά κρασιά και ποικιλίες μελιού.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να ενδυναμώσει τις εμπορικές σχέσεις και να ενισχύσει τις πολιτιστικές παραδόσεις των δύο περιοχών, Μακεδονίας και Κρήτης.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν δεκάδες φορείς και πολιτιστικά σωματεία Κρητών όπως και άλλων περιοχών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.