Skip to main content

Άρωμα παράδοσης από την Παγκρήτια Έκθεση στη ΔΕΘ (φωτο+video)

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια συνοδεύουν το εκλεκτά τοπικά εδέσματα στο ετήσιο ραντεβού της Κρήτης με τη Μακεδονία, στη ΔΕΘ

Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια πλαισιώθηκε σήμερα η μεγάλη συνάντηση της Κρήτης με τη Μακεδονία, στην Παγκρήτια Έκθεση που διοργανώνεται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Helexpo.

Περισσότεροι από 300 χορευτές, πενήντα μουσικοί και δεκάδες πολιτιστικά σωματεία από την Κρήτη και όχι μόνο, ταξιδεύουν τους επισκέπτες στους δρόμους της παράδοσης.

Η Έκθεση άνοιξε τις πύλες της χθες, 28 Οκτωβρίου και θα υποδέχεται το κοινό έως την επόμενη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου.

Στην Έκθεση συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρητικής γης, αλλά και παραγωγοί από άλλες περιοχές όπως: Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα, Κιλκίς κ.α.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εδέσματα μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων όπως λάδι και προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, σοκολατοειδή, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα και αλόη.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα διοργανώνονται πολιτιστικά δρώμενα με επίκεντρο την παράδοση και την τοπική κουλτούρα.