Skip to main content

Φίλης: Η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις του Αρχιεπισκόπου

Ο πρώην υπουργός αμφισβητεί την "πολιτική αυτονομία" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπονοώντας ότι ο Πρωθυπουργός υπαναχώρησε στις αξιώσεις της Εκκλησίας.

Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα "Real News", ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στην οποία αφήνει αιχμές τόσο εναντίον της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα, όσο και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, για την απομάκρυνσή του από τον υπουργικό θώκο.

Ο κ. Φίλης διερωτάται "τι άλλαξε" και έφυγε από το υπ. Παιδείας ενώ ασκούσε πολιτική της κυβέρνησης, ενώ για τον ανασχηματισμό τονίζει ότι αμφισβητεί την "πολιτική αυτονομία" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπονοώντας ότι ο Πρωθυπουργός υπαναχώρησε στις αξιώσεις της Εκκλησίας.

Όχι σε αρχηγικό κόμμα

Ο τέως υπουργός αυτοπροσδιορίζεται ως "αριστερός και ΣΥΡΙΖΑ. Σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ. Θα δώσω τη μάχη με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου στη νέα πραγματικότητα το κόμμα να είναι ένα σύγχρονο, αριστερό, συλλογικό και όχι αρχηγικό κόμμα". Προσθέτει ότι "βεβαίως και η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να επιλέγει πότε θα ανοίξει τα μέτωπα. Είχε επιλέξει όμως τη συγκεκριμένη πολιτική. Τι άλλαξε εν συνεχεία; Εγώ δεν ασκούσα δική μου πολιτική, αλλά την πολιτική της κυβέρνησης. Τι άλλαξε, λοιπόν";

Συμπλήρωσε, δε, ότι "ο ανασχηματισμός που έγινε δείχνει να αμφισβητεί την πολιτική αυτονομία της κυβέρνησης".