Skip to main content

Φίλης κατά Κασσελάκη: Θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ «δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν» – Θυμίζει Τραμπ

Ο πρώην υπουργός μίλησε για ομοιότητες με Τραμπ ενώ απέδωσε στον κ. Κασσελάκη την πρόθεση να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν

Βαθαίνει η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Φίλη να εξαπολύει νέα πυρά κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την απόφαση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τον οδηγήσει προς διαγραφή.

Ο πρώην υπουργός μίλησε για ομοιότητες με Τραμπ ενώ απέδωσε στον κ. Κασσελάκη την πρόθεση να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοκρατικό κόμμα Μπάιντεν.

«Τρία στοιχεία χαρακτήρισαν το ύφος του Τραμπ. Το πρώτο πως έλεγε πως είναι ο καλύτερος επιχειρηματίας και μπορώ να γίνω ο καλύτερος πρόεδρος της Αμερικής. Το δεύτερο, το σκοτεινό διαδίκτυο που τον υποστήριξε. Και το τρίτο έχει να κάνει με την κατάληψη του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων. Με δικές του απόψεις κατέλαβε το κόμμα, δεν έφτιαξε νέο. Και τα τρία κάτι θυμίζουν» σημείωσε ο κ. Φίλης σε εκπομπή του Kontra για τα περί ομοιότητας στον Τραμπ. 

«Έχει μια άλλη αντίληψη για την Ελλάδα ο Κασσελάκης, είναι πολύ αμερικανική η οπτική του. Για παράδειγμα παρομοίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον δημοκρατικό κόμμα του Μπάιντεν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μοντέλο μαζικού κόμματος που δε στηρίζεται σε προσωπικές πολιτκές ατζέντες, αλλά σε μια συλλογική λειτουργία. Στην Αμερική τα πράγματα συγκροτούνται σε προσωπική βάση. Έρχεται τώρα ο Κασσελάκης και λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει δημοκρατικό κόμμα σαν του Μπάιντεν. Προτείνει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Αριστεράς». 

Παράλληλα, ο κ. Φίλης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει «επειδή υπάρχει επιδεινούμενο πρόβλημα αξιοπιστίας».

«Εξαπατήθηκε ο κόσμος, δεν είπε τις πολιτικές του απόψεις ο Κασσελάκης. Είπε ανάλογα πράγματα στο ΣΕΒ

Ο ίδιος σημείωσε σημείωσε ότι «συκοφαντήθηκαν πρόσωπα όπως η Αχτσιόγλου και ο Τσακαλώτος που από τον Κασσελάκη ως υπονομευτές του Τσίπρα και δεν τους υποστήριξε κανείς από την πλευρά του Τσίπρα. Μετά βγήκε ένα κείμενο του Καρτερού για να πει ότι δεν ισχύει. Όταν φτάνεις να υπάρχει αυτή η υπονόμευση στη γενιά που κατόρθωσε να δημιουργήσει την κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα. Ήταν ψέμα αυτό, πως ήταν υπονομευτές του Τσίπρα υπουργοί του Τσίπρα, και έγινε επίτηδες. Επρεπε να υπάρχει άμεση διάψευση και δεν υπήρξε»

«Υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας που επιδεινώνεται. Όταν επί δύο μήνες η μόνη πολιτική παρουσία είναι η προσωπική του ζωή, δεν ειναι απολίτικο αυτό; Είναι και βαρύνει την πολιτική εικόνα του κόμματος. Δεν είπα να κρύψει την προσωπική του ζωή. Αλλά άλλο να την κρύψει κι άλλο να αποτελεί το βασικό στοιχείο της πολιτικής του παρουσίας» τόνισε. 

«Πώς είναι δυνατόν να αποκρύπτεις τις πολιτικές απόψεις που έγραφες πριν από λίγα χρόνια στις ΗΠΑ; Άλλαξες ή λες τα ίδια όπως έκανες στο ΣΕΒ; Γιατί επαναλαμβάνεις ότι το κεφάλαιο δίνει μάχη κατά των ανισοτήτων; Ή χρειάζεται συνεργασία της εργασίας με το κεφάλαιο» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής, ο κ. Φίλης σημείωσε: «Χθες ο Μητσοτάκης πήγε και αγκάλιασε τον σφαγέα, τον Νετανιάχου. Σφαγέας και η Χαμάς, αλλά δεν αγκαλιάζεις τον Νετανιάχου. Δεν συναντάται με τους Παλαιστινίους. Κι ο αρχηγός του κόμματος είναι στην Αμερική και δεν κάνει μια δήλωση για το θέμα παρά διαγράφει τρεις. Είναι αυτή επιλογή να χτίσεις ένα κόμμα με αντιπολιτευτικό προφίλ;»