Skip to main content

Φίλης: Δεν παραιτούμαι, δεν με έχει αδειάσει το Μαξίμου

Ο υπουργός Παιδείας απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του για το Κίνημα «Παραιτηθείτε».

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί δηλώνει ο Νίκος Φίλης, παρά τον θόρυβο που ξέσπασε με τις δηλώσεις του για το Κίνημα «Παραιτηθείτε» και την δυσφορία που έχει προκαλέσει ακόμη και στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας με δημοσιογράφους υποστήριξε πως «δεν νιώθει ότι τον αδειάζει το Μαξίμου ή ότι κρατάει αποστάσεις από όσα έχει υποστηρίξει για την συγκέντρωση "Παραιτηθείτε". Ταυτόχρονα, απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές σε μια προσπάθεια να φύγει η συζήτηση από τις προκλητικές δηλώσεις του υπ. Παιδείας, επιχειρούν να μεταφέρουν το βάρος της συζήτησης σε αυτή καθ΄ αυτή την κίνηση που εκδηλώνεται στις 15 Ιουνίου, και όχι στο θέμα των δηλώσεων Φίλη.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι δεν υπάρχει γενικευμένο κύμα απόρριψης της Κυβερνητικής πολιτικής. Εκτιμούν δε ότι η συγκέντρωση της Τετάρτης «έχει χάσει την πολιτική του ουσία κ κινείται στα όρια της γραφικότητας».