Skip to main content

Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Βραβεύομαι ενώ θεωρώ ότι κάνω το καθήκον μου»

Επίτιμα μέλη του Βιομηχανικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναγορεύτηκαν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Χάρης Βαφειάς, Δημήτρης Κούστας

Επίτιμα μέλη του Βιομηχανικού και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά αναγορεύτηκαν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Ευάγγελος Μυτιληναίος, Χάρης Βαφειάς, Δημήτρης Κούστας ενώ βραβευτηκε και ο Οργανισμός Enterprise Greece.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος παρέλαβε το βραβείο από τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κώστα Σκρέκα με τον πρώτο να πλέκει το εγκώμιο του επιχειρηματία:

«Αν έχουμε πολλούς σαν εσάς, το ΑΕΠ θα αυξάνεται οι θέσεις εργασίας θα αυξάνονται, οι εταιρείες θα φέρνουν στην Ελλάδα τεχνολογίες αιχμής. Ο Όμιλος σας είναι πρότυπο εργασιακών συνθηκών και πετυχημένου επιχειρείν» είπε ο κ Γεωργιάδης και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Ελάτε να κάμετε και μια δωρεά για την Υγεία».

Στις δηλώσεις του για την βράβευσή του ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του: «Η οικογενειά μου είναι απο τον Πειραιά. Ο παππούς ήρθε το 1908 ξυπόλυτος απο την Κορώνη της Μεσσηνίας. Το εργοστάσιο του δίπλα στον Παπαστράτο. Και τα τέσσερα αγόρια που είχε πολεμούσαν σε διάφορα μέτωπα. Δεν άντεξε και έφυγε. Το πρώτο γραφείο δίπλα στον Παπαστράτο. Δούλεψα αρκετά χρόνια στον Πειραιά. Εχω ρίζες στον Πειραιά. Βραβεύομαι ενώ θεωρώ ότι κάνω το καθήκον μου».

Αναφερόμενος στην σπάνια εμφάνισή του σε τελετή βράβευσης ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε πως έκανε την εξαίρεση αναφέροντας πως «εκτιμώ την πολύ καλή δουλεια του ΕΒΕΠ, θαυμάζω τον κ.Κορκίδη για την αποφαστικοτητά του στις διεκδικήσεις και τρίτον μου το ζήτησε η κ. Κορωνάκη με την οικογένεια της οποίας συνδεόμαστε εδώ και καιρό».

Σχολιάζοντας την πορεία του Ομίλου του ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε ότι «Επανεφεύραμε τον εαυτό μας. Από οικογενειακή επιχείρηση γίναμε ένας σύγχρονος όμιλος με παρουσία σε 40 χώρες. Η δραστηριότητά μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην τεχνητή νοημοσύνη είναι σημαντική. Η εταιρεία μας είναι πρωτοπόρος και εξελισσόμενη και έχουμε γίνει κορυφαίος παίκτης στον τομέα της ενέργειας σε όλο της το εύρος».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σχολίασε πως ο Πειραιάς πηγαίνει καλά και προοδεύει γιατί όπως είπε «είμαστε μια οικογένεια».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετέφερε τις ευχές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη δέσμευσή του για το λιμάνι του Πειραιά. Όπως δήλωσε «ο Πειραιάς μας θα είναι το καμάρι της χώρας» και πρόσθεσε «Να παραδώσουμε μια χώρα που θα κρατά στην πατρίδα τα παιδιά της. Να δημιουργήσουμε το σωστό περιβάλλον για το μέλλον».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το 2024 θα είναι μια καλύτερη χρόνια. Η ανάπτυξη έχει έρθει για τα καλά στην Ελλάδα και πρέπει να μείνει. Το 2016 είχαμε 3.500 εταιρείες που έκλεισαν, ενώ το 2023 άνοιξαν 36.000 περισσότερες επιχειρήσεις. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες όσον αφορά στην ανάπτυξη και όπως φαίνεται πάει από το καλό στο καλύτερο. Παρόλα αυτά χρειάζονται πολλά χρόνια και συνεχή ανάπτυξη για να φτάσει η Ελλάδα στον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης τα επιτεύγματα αυτά της Ελλάδας έγιναν σε δύσκολους καιρούς και πρόσθεσε πως στην ενεργειακή κρίση η Ελλάδα είχε τις λιγότερες επιπτώσεις. Δεν ξεμείναμε από ενέργεια. Αυτό δεν ήταν δεδομένο. Το πετύχαμε γιατί ειχαμε LNG. Ο πρώτος που προσπάθησε να σπάσει το κρατικό μονοπώλιο το 2018 ήταν ο Ευάγγελος Μυτηλιναίος. Είχαν έρθει τα φορτία τότε. Σήμερα θα μπορούσαν οι αλλες να καλυφθούν απο φυσικό αεριο. Τέτοιες επιχειρήσεις θέλουμε».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, είπε ότι «οι προοπτικές για την ελληνική Οικονομία είναι ευοίωνες» και πρόσθεσε: «Ατενίζουμε το νέο έτος με αίσθημα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας, για την πορεία της χώρας. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις η Ελλάδα θα επιτύχει καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο που θα έχουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς αναμένεται διπλάσια ανάπτυξη από την Ευρωζώνη το 2024, ενώ οι επενδύσεις αναμένεται να αυξηθούν φέτος κατά 15% από 7,1% πέρυσι».

«Η οικονομία έχει πλέον επιτύχει σημαντικές επιδόσεις, από τα ελλείμματα έχει οδηγηθεί στα πλεονάσματα, το εμπορικό έλλειμμα μειώνεται τους τελευταίους μήνες και οι επενδύσεις αυξάνονται. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 12 χρόνια, η αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, η συνέχιση σημαντικών μεταρρυθμίσεων είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση επενδύσεων τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους επενδυτές. Σε συνδυασμό με τις δημόσιες επενδύσεις για την υλοποίηση μεγάλων εμβληματικών έργων η χώρα μας έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μπει σε μια τροχιά μόνιμης και βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτά τα επιτεύγματα και αρκετά ακόμη οφείλουμε να τα αποδώσουμε στις προσπάθειες που έκαναν εργαζόμενοι, επαγγελματίες και επιχειρηματίες αλλά και στις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τη κυβέρνηση που ακολούθησαν έναν συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας με ένα κατάλληλο μείγμα οικονομικών πολιτικών. Η Ελλάδα έχει πλέον επανενταχθεί επιτυχώς στις επενδυτικές επιλογές σημαντικών διεθνών φορέων με μακροπρόθεσμη στόχευση. Η χώρα μας παρουσιάζει τώρα έναν μοναδικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων ως διεθνής επενδυτικός προορισμός που αναγνωρίζουν όλοι. Οι προοπτικές για την ελληνική Οικονομία προδιαγράφονται ευοίωνες, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό», ανέφερε ο κ. Κορκίδης.

Πηγή: newmoney

Φωτογραφία αρχείου