Skip to main content

Εξηγήσεις από τη Διεύθυνση Πρασίνου για κλάδεμα δέντρων στην Τριανδρία θα ζητήσει ο Νικηφορίδης - Πυρά από Ζέρβα

Η ανακοίνωση της παράταξη Ζέρβα πυροδότησε νέα αντιπαράθεση με τη διοίκηση Αγγελούδη για το θέμα του κλαδέματος των δέντρων

Επανήλθε η κόντρα για το κλάδεμα των δέντρων στον δήμο Θεσσαλονίκης, μόνο που αυτή τη φορά στη θέση της αντιπολίτευσης είναι ο τέως δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας και στη θέση της διοίκησης πλέον ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, νυν αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Προστασίας, ο οποίος την περασμένη χρονιά είχε ασκήσει σκληρή κριτική για το θέμα.

Αφορμή για τη νέα κόντρα στάθηκε η σημερινή ανακοίνωση της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», όπου παρουσιάζονταν νέες κοπές δέντρων από την αρμόδια υπηρεσία αυτή τη φορά στην περιοχή της Τριανδρίας. Μάλιστα, στην ανακοίνωση γινόταν αναφορά στον νυν αντιδήμαρχο κ. Νικηφορίδη, τον οποίο κατηγορούσε για «οικολογικές μεγαλοστομίες, που εύκολα διαψεύδονται».

«Δεν τολμούσαμε να κόψουμε άρρωστο δέντρο ή να κλαδέψουμε δέντρα τον χειμώνα, χωρίς να μας "πετροβολούν" o νυν αντιδήμαρχος και οι συνήθεις μονοπωλούντες την οικολογική συνείδηση της πόλης. Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις του αντιδημάρχου που στις 16 Δεκεμβρίου διατύπωνε την υπόσχεση του ιδίου και του νέου δημάρχου ότι "δεν θα ξανακακοποιηθούν δέντρα στη Θεσσαλονίκη", για το γεγονός ότι στις 11 Ιανουαρίου τα συνεργεία του Δήμου "κακοποίησαν" -κατά τη δική του περιγραφή- μαζικά δέντρα της πόλης, όπως αποκαλύπτουν οι πρόσφατες εικόνες στην Τριανδρία», ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Σωκράτης Δημητριάδης.

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Πρόδρομου Νικηφορίδη, ο οποίος, αφού εξαπέλυσε βέλη κατά του κ. Ζέρβα, ξεκαθάρισε ότι «δεν εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα παρά τις σαφέστατες οδηγίες και κατευθύνσεις που είχαν δοθεί από τη διοίκηση». Μάλιστα, ανέφερε ότι θα ζητηθούν εξηγήσεις από την υπηρεσία για το ζήτημα των δύο δέντρων στην Τριανδρία στα οποία, όπως σημείωσε ο κ. Νικηφορίδης, «προφανώς δεν εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Νικηφορίδη:

Χρειάζεται πραγματικά περίσσευμα θράσους, ο άνθρωπος που πολέμησε όσο λίγοι το Πράσινο να κατηγορεί μια νέα δημοτική αρχή δύο εβδομάδων για τα λάθη των εργολάβων που μας κληροδότησε. Ασφαλώς τα αίτια της επίθεσης του πρώην δημάρχου στο πρόσωπο μου είναι άλλα και αφορούν στη θέση που έλαβα εξαρχής απέναντι του για την καταστροφή της νέας Παραλίας και τον εν γένει ακρωτηριασμό του δημόσιου χώρου από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του.

Σε κάθε περίπτωση και για να μη θεωρηθεί πως υπεκφεύγω: Για το ζήτημα των δύο δέντρων στην Τριανδρία στα οποία προφανώς δεν εφαρμόστηκαν τα προβλεπόμενα παρά τις σαφέστατες οδηγίες και κατευθύνσεις που είχαν δοθεί από τη Διοίκηση, ζήτησα άμεσα εξηγήσεις από την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου και θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν είμαστε ίδιοι με τον κ. Ζέρβα και τα πρωτοπαλίκαρα του, αυτούς που ξαφνικά αγάπησαν τα δέντρα… Θα αναλάβουν άπαντες τις ευθύνες που τους αναλογούν. Στη φωτογραφία όμορφα δέντρα της Βίλας Μορντώχ που δεν πρόλαβαν να κατακρεούργησαν».