Skip to main content

Ernst&Young: Φρένο στις δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως

Τα αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν σε 79,4 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με την Ernst & Young.

«Φρένο» στις δημόσιες εγγραφές έβαλε το κλίμα αβεβαιότητας παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young (ΕΥ), για το εννεάμηνο (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος) του 2016.

Συγκεκριμένα, τα αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν σε 79,4 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 39% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ενώ ο αριθμός των συμφωνιών μειώθηκε κατά 23% σε 704.

Αντίθετα, κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου (Ιούλιος - Σεπτέμβριος), τα αντληθέντα κεφάλαια παρουσίασαν βελτίωση, καθώς αυξήθηκαν κατά 16% έναντι του β’ τριμήνου, αγγίζοντας τα 35,4 δισ. δολάρια, ενώ ο αριθμός των συμφωνιών μειώθηκε κατά 4%, φτάνοντας τις 252.

Τα μεγέθη του γ' τριμήνου εμφανίστηκαν βελτιωμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 84%, ενώ ο αριθμός των συμφωνιών κατά 21%.

Την πρώτη θέση διεκδικεί η περιοχή Ασίας - Ειρηνικού

Η απόδοση της περιοχής Ασίας  - Ειρηνικού ξεχώρισε στο γ’ τρίμηνο του 2016, με μία αλματώδη αύξηση των αντληθέντων κεφαλαίων της τάξης του 138%, αγγίζοντας τα 24,2 δισ. δολάρια και σημειώνοντας αύξηση κατά 41% στον αριθμό συμφωνιών (176) σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

 Κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού αντιπροσώπευσε το 69% των δημοσίων εγγραφών παγκοσμίως και ένα μερίδιο της τάξης του 53% των συνολικών εσόδων, παρουσιάζοντας βελτίωση και στα δύο μεγέθη, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο..

Υποτονικά οι ΗΠΑ

Η δραστηριότητα δημοσίων εγγραφών στις ΗΠΑ παρέμεινε υποτονική κατά το γ΄ τρίμηνο, με την επίτευξη 35 συμφωνιών, οι οποίες συγκέντρωσαν μόλις 6,4 δισ. δολάρια. Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τις περσινές παραδοσιακά χαμηλές επιδόσεις του γ’ τριμήνου, όταν 33 δημόσιες εγγραφές συγκέντρωσαν 5,7 δις δολάρια.

Κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, 79 δημόσιες εγγραφές στις ΗΠΑ συγκέντρωσαν 13,4 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας μία μείωση κατά 44% στον αριθμό των συμφωνιών και κατά 49% ως προς τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015.