Skip to main content

Ερώτηση Καλαφάτη για την υποστελέχωση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Ο βουλευτής καλεί το υπουργείο να μεριμνήσει για την ενίσχυση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με προσωπικό όλων των βαθμίδων.

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την υποστελέχωση του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης Γ. Παπαγεωργίου καθώς και την παραμονή του ιδρύματος εκτός κυβερνητικού σχεδιασμού πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, στην προκήρυξη 7Κ/2016 για 1.666 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του υπουργείου Υγείας, το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» δεν εμφανίζεται να ενισχύεται από ιατρικό, νοσηλευτικό, επιστημονικό, παραϊατρικό και λοιπό βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.

Ωστόσο, όπως τονίζει, οι ανάγκες λειτουργίας του νοσοκομείου δεν καλύπτονται ικανοποιητικά καθώς δεν έχει γίνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τα τελευταία χρόνια και η κατάσταση αντιμετωπίζεται με τη μέθοδο των μηνιαίων και ετήσιων συμβάσεων.

«Μονάδες υποστελεχωμένες, πτέρυγες που υπολειτουργούν και παροπλισμένος εξοπλισμός ελλείψει χειριστών είναι η εικόνα που επικρατεί σε ένα νοσοκομείο - βάση για την ευρύτερη περιοχή», καταλήγει ο κ. Καλαφάτης, και καλεί το υπουργείο να μεριμνήσει για την ενίσχυση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με προσωπικό όλων των βαθμίδων.