Skip to main content

Επιχειρηματικές εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων

Το Υπερταμείο του ελληνικού δημοσίου θα αναλάβει να το «τρέξει», τουλάχιστον εποπτικά, τις όποιες αποκρατικοποιήσεις - Τα δεδομένα.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ. Υπό την έννοια ότι ξεκίνησε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το market test για τη διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την περίπτωση. Οπερ σημαίνει, με τη σειρά του. ότι τα δεδομένα του project αρχίζουν να παίρνουν την τελική τους μορφή. Αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί αρμοδίως, τελικώς, θα πουληθεί το 49% των μετοχών του οργανισμού, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021. Υπό κανονικές συνθήκες, πάντα κι εφόσον η περιπέτεια της πανδημίας θα έχει τελειώσει και μια κάποια κανονικότητα θα έχει επιστρέψει σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής.

Κι αυτό το έργο, εννοείται ότι θα αναλάβει να το «τρέξει», τουλάχιστον εποπτικά, το Υπερταμείο του ελληνικού δημοσίου. Εκεί όπου εντός των επομένων ημερών θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις ως προς το νέο διοικητικό του σχήμα. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους πέντε βασικούς υποψήφιους για τη θέση του CEO στη θέση της πρώην επικεφαλής Ουρανία Αικατερινάρη, επελέγη ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών.  

Τέλος, ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές εξελίξεις δρομολογούνται και σε άλλα, πιο ιδιωτικά μέτωπα. Για παράδειγμα, μαθαίνουμε ότι ο κ. Σπύρος Λάτσης αύξησε το ποσοστό της συμμετοχής του στην Lamda Development στο 43%. Ως έμπρακτη απόδειξη – όπως μας λένε – της εμπιστοσύνης του στο mega – project στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. Επίσης, όπως λέγεται, η οικογένεια Λάτση, θα προχωρήσει σε μια γενική ανακαίνιση του Εκάλη Κλαμπ, που της ανήκει. Η περίοδος της πανδημίας προσφέρεται για τέτοιες εργασίες.