Skip to main content

Από Πέμπτη οι διαγραμμίσεις για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

Η αρχή των εργασιών θα γίνει από την οδό Ολυμπιάδος. Με μπλε θα διαγραμμιστούν οι δωρεάν θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους.

Σε διαδικασία προετοιμασίας για την εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης παρά το γεγονός ότι η έναρξη του συστήματος, που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο έλαβε παράταση τριών μηνών, όπως έγραψε ήδη η Voria.gr

Αύριο ξεκινά η εκπαίδευση των στελεχών του δήμου, τα οποία θα έχουν εμπλοκή στην εφαρμογή του μέτρου. Η εκπαίδευση θα αρχίσει απο τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του συστήματος και σταδιακά θα εκπαιδευτούν και άλλοι υπηρεσιακοί υπάλληλοι.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα ξεκινήσουν από την ανάδοχο εταιρεία οι διαγραμμίσεις των θέσεων που θα ενταχθούν στο σύστημα.

Με μπλε θα διαγραμμιστούν οι δωρεάν θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους και με κίτρινο οι θέσεις για τους επισκέπτες έναντι αντιτίμου.

Η αρχή των εργασιών θα γίνει από την οδό Ολυμπιάδος και οι διαγραμμίσεις θα γίνουν μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας από τις 8.00 εως τις 18.00. Σταδιακά τις επόμενες ημέρες η διαγράμμιση θα επεκταθεί και στις άλλες οδούς της Γ´ κοινότητας (Αγ. Δημητρίου και Κασσάνδρου) όπου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου.

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει αρχικά πιλοτικά το σύστημα στην περιοχή της Άνω Πόλης στο τέλος Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια στο κέντρο, στην περιοχή της Α΄Κοινότητας.

Για ένα σημαντικό έργο για τη διοίκηση του δήμου έκανε λόγο, μιλώντας στη Voria.gr, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου. «Επειδή το θεωρούμε σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την κυκλοφορία καο στάθμευση στην πόλη, εργαζόμαστε και τρέχουμε για την υλοποίησή του εν μέσω καλοκαιριού, καθώς θελουμε να βοηθήσουμε τους δημότες και την πόλη» υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως το αίτημα της κοινοπραξίας για την παράταση στην έναρξη εφαρμογής του συστήματος θα εγκριθεί στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, στο τέλος Αυγούστου.