Skip to main content

Ευθεία πρόκληση και από Τατάρ: Είμαστε κράτος Μουτζαχεντίν, έτοιμοι για πόλεμο

«Το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι παρόν και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Ερσίν Τατάρ από την περιοχή Ερζιντζάν στην Τουρκία για να παρακολουθήσει το «Διεθνές Συμπόσιο του Τουρκικού Κόσμου», εκτόξευσε κι αυτός φιλοπολεμικές κραυγές, ευθυγραμμιζόμενος με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ως ΤΔΒΚ (σ.σ. Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου), δημιουργήσαμε ένα κράτος με το πνεύμα των Μουτζαχεντίν. Είμαστε ο εκπρόσωπος όλων των τουρκικών δημοκρατιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε ένα, οι γιοι του ίδιου έθνους», έγραψε ο Τατάρ στο Twitter.

Σχολιάζοντας την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο εκ μέρους των ΗΠΑ, ηγέτης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους είπε: «Απάντησαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ»…

«Οι 40.000 στρατιώτες μας είναι εκεί (σ.σ. στα Κατεχόμενα) κι, αν χρειαστεί, μέσα σε 5′ λεπτά, μπορούν να σταλούν κι άλλοι πολλοί. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πάντα Μουτζαχεντίν. Φυσικά, το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι παρόν και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Αλλά φυσικά, κανείς δεν θέλει σύγκρουση ή πόλεμο αυτήν την εποχή. Δεν θέλω καν να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας από αυτές τις παραβιάσεις με πνεύμα συμφιλίωσης και να κάνει ό,τι είναι σωστό βάσει δικαίου», ανέφερε, καταλήγοντας ο Ερσίν Τατάρ.