Skip to main content

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης

Η είδηση του θανάτου του βύθισε σε πένθος τον επιχειρηματικό κόσμο. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών από γρίπη τύπου Β ο Στέλιος Σκλαβενίτης, που μαζί με τα αδέλφια του, Γεράσιμο και Μαρία, βρισκόταν στο τιμόνι της μεγάλης ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ στην επιχειρηματική κοινότητας της χώρας. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος Στέλιος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Την περασμένη εβδομάδα τον χτύπησε η γρίπη και από την Πέμπτη, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Το βράδυ του Σαββάτου η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μπήκε στην Εντατική, αλλά η επιδείνωση της κατάστασής του ήταν ραγδαία. Το νοσοκομείο «Υγεία» αναφέρει πως ο επιχειρηματίας ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε το πρωί της Κυριακής λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«O Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.  

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.  

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας».

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη Σκλαβενίτη, Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο, αρχικά ως Χονδρέμπορος. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

Ο όμιλος Σκλαβενίτη, μετά την εξαγορά της «Μαρινόπουλος», αριθμεί 538 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο.