Skip to main content

Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης χωρίς Αβραμόπουλο;

Δυο παρατάξεις διεκδικούν τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όμως φαίνεται ότι πιθανότερο είναι να τον κερδίσει η πρόταση της Φώφης.

Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης χωρίς τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο; Κι όμως παρά την «πολιορκία» είναι πιθανό να το δούμε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως πιθανό είναι να μετακομίσει αυτή τη φορά στις βουλευτικές εκλογές, όπου με το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει την εκλογή του στην επόμενη Βουλή.

Ο πρώην πρόεδρος του οργάνου (νυν δημοτικός σύμβουλος) και ένας από τους σημαντικότερους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της πόλης, μπορεί να μην έχει ανακοινώσει δημοσίως και με σαφήνεια τις προθέσεις του, ωστόσο κλίνει, όπως είπε στη Voria.gr, να μη δώσει το παρών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Με 18 χρόνια εμπειρίας πλέον στα κοινά, ο κ. Αβραμόπουλος, αποτελεί για πολλούς συνδυασμούς που διεκδικούν τον κεντρικό δήμο, έναν διακαή πόθο, καθώς έχει και το κύρος και την εμπειρία, αλλά και τον κόσμο που τον στηρίζει πιστά.

Τουλάχιστον πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι μπήκαν σε συζητήσεις μαζί του, προκειμένου να συμμετάσχει στους συνδυασμούς τους. Ο ίδιος μπορεί να μην απαντά όταν ρωτάται, όμως οι πληροφορίες της Voria.gr προέρχονται από τους υποψήφιους δημάρχους και συνεπώς δεν χρειάζονται επιβεβαίωση.

«Τους εκτιμώ όλους και σκέφτομαι ακόμη την προοπτική, όμως με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δε μου βγαίνει... Κατακερματίστηκε το τοπίο, η προσπάθεια της 'Πρωτοβουλίας' και προσωπικά εγώ μέσα από όσα έχουν συμβεί. Έπειτα από 18 χρόνια παρουσίας, δεν καίγομαι να επανεκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, μόνο και μόνο για να έχω ένα ρόλο. Γι' αυτό και προσπάθησα για μεγάλο διάστημα να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε να γίνει κάτι μεγάλο, που θα ενώσει τις δυνάμεις και θα δίνει την προοπτική ότι την επόμενη μέρα κάτι ουσιαστικό θα γίνει για την πόλη και τους πολίτες. Σήμερα καταλήξαμε να έχουμε τόσες πολλές παρατάξεις, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι αδυνατούν να συνεννοηθούν. Πως θα συνεννοηθούν μετεκλογικά τόσες παρατάξεις που θα εκλεγούν και θα θέλουν να διοικήσουν με την απλή αναλογική; Θα συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο αρχών ή θα αναγκαστούν σε ένα παζάρι θέσεων; Αυτό δε με εκφράζει», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο σε δυο συνδυασμούς (κεντροαριστερούς). Πόσο μικρό ή μεγάλο είναι θα το δούμε πολύ σύντομα.

Πιθανότερο πάντως φαίνεται να αποδεχτεί την πρόσκληση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, να είναι υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Είναι γνωστό ότι η κ. Γεννηματά είχε τη σχετική συνάντηση μαζί του στο Grand Palace Hotel, όπου του έβαλε στο τραπέζι την πρόταση. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει δώσει την απάντησή του και λέει «το σκέφτομαι, με τη δέουσα σοβαρότητα». Και η δική μας ερμηνεία ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η «αποχή» του από τις εκλογές του Μαΐου θα μπει στη μάχη της Α' Θεσσαλονίκης.