Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Την υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη στηρίζει ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Με ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξηγεί γιατί συστρατεύεται με τον Στέλιο Αγγελούδη

Την υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης στηρίζει ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, επί διοίκησης Μπουτάρη, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, καθώς όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος, με σημαντική και πολυσχιδή διοικητική εμπειρία, με γνώση και κοινωνική ευαισθησία, ικανός, θεληματικός, ανθεκτικός, εργατικός και αποτελεσματικός».

Στο κείμενο στήριξης ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος σημειώνει πως η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μια αποφασιστική, στιβαρή, ικανή και εμπνευσμένη ηγεσία για την επόμενη τετραετία.

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

Με τον Στέλιο Αγγελούδη

Οι επερχόμενες -πιθανόν αλλεπάλληλες- αναμετρήσεις στην εθνική κάλπη, αναπότρεπτα μεταθέτουν το δημόσιο διάλογο γύρω από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές για τις αρχές του καλοκαιριού.

Οι τοπικές κοινωνίες, όμως, έχουν τις δικές τους προτεραιότητες, ανάγκες και διεκδικήσεις και οι προεκλογικές διεργασίες  στο επίπεδο αυτό έχουν διακριτή και αυτόνομη βαρύτητα -ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, η αποτυχία της διοίκησης Ζέρβα να ανταποκριθεί στα αιτήματα και τις ανάγκες της πόλης, η απόλυτη αποδιοργάνωση των λειτουργιών της, η υποχώρηση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται σε αυτήν, η απουσία βασικών παρεμβάσεων σε τομείς που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την καθημερινότητα των πολιτών και η διαχειριστική ανικανότητα δεν αφήνουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται μια αποφασιστική, στιβαρή, ικανή και εμπνευσμένη ηγεσία για την επόμενη τετραετία και οι σχεδιασμοί για το μέλλον της πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά αμέσως.

Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι το πρόσωπο που συγκεντρώνει αρετές και ικανότητες αναγκαίες για να ανταπεξέλθει ως δήμαρχος με επιτυχία στις προκλήσεις της ακανθώδους και δύσκολης επόμενης ημέρας της πόλης.

Είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος, με σημαντική και πολυσχιδή διοικητική εμπειρία, με γνώση και κοινωνική ευαισθησία, ικανός, θεληματικός, ανθεκτικός, εργατικός και αποτελεσματικός σε ό,τι καταπιάνεται -προσόντα απαραίτητα για τον κρίσιμο ρόλο που διεκδικεί.

Είναι προσηνής, εγκάρδιος, εξαιρετικός συνομιλητής, ανοιχτός και δεκτικός στην επικοινωνία -προσόντα απαραίτητα για τη δυναμική σχέση που πρέπει να χτίσει με τους πολίτες.

Γνωρίζει καλά την πόλη και τους ανθρώπους της, μπορεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια και υπευθυνότητα προβλήματα και δυσλειτουργίες αλλά και να αξιοποιήσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες -προσόντα απαραίτητα για τις υψηλές απαιτήσεις της θέσης που θα αναλάβει.

Γύρω του συγκεντρώνονται δυναμικοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς, δημιουργικοί και καταξιωμένοι στους τομείς τους άνθρωποι της πόλης, έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, μέλη της διοίκησης Μπουτάρη, πολίτες αποφασισμένοι να εργαστούν μαζί του για να απεγκλωβίσουν τη Θεσσαλονίκη από τη στασιμότητα.
Σε ένα σχήμα προοδευτικό, πολυσυλλεκτικό,  συνεκτικό, ανοιχτό, χωρίς διακρίσεις.
Συντάσσομαι και εγώ με το ρεύμα που συγκροτείται δυναμικά και στηρίζω ολόθερμα τον Στέλιο Αγγελούδη στον αγώνα του.

Παναγιώτης Αβραμόπουλος