Skip to main content

Δεν ήθελε να επιβιβαστεί στο Titan o 19χρονος γιος του Πακιστανού μεγιστάνα

Ο 19χρονος είχε εκφράσει τον δισταγμό του για το ταξίδι αλλά τελικά επιβιβάστηκε μαζί με τον πατέρα του στο μοιραίο υποβρύχιο ως δώρο για την Γιορτή του Πατέρα

Συγκλονίζει η ιστορία του πατέρα και γιου που επέβαιναν στο μοιραίο υποβρύχιο Titan.

Όπως αποκάλυψε η θεία του 19χρονου Σουλεμάν Νταγούντ, ο νεαρός αποφάσισε να συνοδεύσει σε αυτό το παράτολμο ταξίδι τον Πακιστανό πατέρα του Σαχζάντα Νταγούντ, ως δώρο για την Γιορτή του Πατέρα που εορτάζονταν την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Τις ημέρες πριν το σκάφος Titan εισέλθει στον ωκεανό στα ανοιχτά της Νέας Γης, στον Καναδά, ο 19χρονος φοιτητής που συνόδευε τον πατέρα του στην αποστολή εξέφρασε δισταγμό να πάει, είπε η θεία του σε συνέντευξή του την Πέμπτη.

Η Azmeh Dawood - η μεγαλύτερη αδερφή του Πακιστανού επιχειρηματία Shahzada Dawood - είπε στο NBC News ότι ο ανιψιός της, ο Suleman, ενημέρωσε έναν συγγενή της ότι «δεν ήθελε πολύ» και ένιωθε «τρομοκρατημένος» για το ταξίδι που θα εξερευνούσε τα συντρίμμια του Τιτανικού.

Όμως, ο 19χρονος κατέληξε στο υποβρύχιο μήκους 22 ποδιών του OceanGate επειδή το ταξίδι έγινε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας του Πατέρα και ήθελε να ευχαριστήσει τον μπαμπά του, ο οποίος ήταν παθιασμένος με τη γνώση του Τιτανικού.

«Σκέφτομαι τον Σουλεμάν, ο οποίος είναι 19 ετών, εκεί μέσα…», είπε η Αζμέ σε τηλεφωνική συνέντευξη από το σπίτι της στο Άμστερνταμ.

Ήταν συντετριμμένη την Πέμπτη, όταν η OceanGate, η εταιρεία πίσω από την αποστολή του Τιτάνα, επιβεβαίωσε ότι και οι πέντε επιβάτες θεωρήθηκαν νεκροί . Η αμερικανική ακτοφυλακή είπε ότι τα συντρίμμια στην περιοχή έρευνας συνάδουν με μια «καταστροφική έκρηξη».

 «Είναι μια εξωπραγματική κατάσταση». είπε η Αζμέ, μιλώντας με λυγμούς, αναφέροντας ότι οι τελευταίες τέσσερις ημέρες ήταν οδυνηρές. Όπως είπε, ήταν κολλημένη στην τηλεοπτική κάλυψη ειδήσεων για τον εντοπισμό του Titan και φοβόταν το χειρότερο.

«Ενιωθα πως συμμετείχα σε μια πολύ κακή ταινία, με αντίστροφη μέτρηση, αλλά δεν ήξερα σε τι μετράς αντίστροφα», είπε.

Ο Azmeh και ο Shahzada είναι γόνοι μιας από τις πιο εξέχουσες εταιρικές δυναστείες στο Πακιστάν. Η ομώνυμη επιχειρηματική αυτοκρατορία της οικογένειας, Dawood Hercules Corp., έχει επενδύσεις στη γεωργία, τον τομέα της υγείας και άλλους κλάδους.

Ο Shahzada ήταν αντιπρόεδρος της Engro Corporation με έδρα το Καράτσι και σύμβουλος της Prince's Trust International, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που ιδρύθηκε από τον βασιλιά Κάρολο Γ'.