Skip to main content

Cosco: Οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά θα συνεχιστούν

Η απόκτηση του ΟΛΠ συνιστά ένα από τα σημαντικότερα projects της Cosco, διεθνώς, επισήμανε ο γενικός διευθυντής της κινεζικής εταιρείας

Τη δέσμευση πως θα συνεχιστούν οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά έδωσε ο γενικός διευθυντής της Cosco, Γουάν Μιν, στο περιθώριο της μεταβίβασης του 51% των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική εταιρεία.

«Θα βελτιώσουμε τη διεθνή θέση του λιμανιού με στόχο να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» δήλωσε και επισήμανε ότι η απόκτηση του ΟΛΠ συνιστά ένα από τα σημαντικότερα projects της Cosco, διεθνώς.

«Το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί στον Πειραιά θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδος - Κίνας και θα φέρει πιο κοντά την Ασία με την Ευρώπη» δήλωσε παράλληλα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ευχήθηκε η σημερινή ημέρα να σηματοδοτήσει τη στροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και τη μετατροπή του Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

Ο πρόεδρος του ΧΑ, Σωκράτης Λαζαρίδης, τέλος, έκανε λόγο για μία «συγκλονιστικά ιστορική ημέρα», καθώς όπως εξήγησε, το Χρηματιστήριο υποδέχεται έναν παγκόσμιο «κολοσσό».