Skip to main content

Βίντεο-σοκ στην Κολομβία: Η στιγμή που δύο μαχητικά συγκρούονται στον αέρα - Ένας πιλότος νεκρός

Στο βίντεο της τρομακτικής σύγκρουσης διακρίνεται το αεροσκάφος του άτυχου πιλότου να τυλίγεται στις φλόγες προτού κάνει βουτιά στο έδαφος

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας, όταν το μαχητικό αεροσκάφος του συγκρούστηκε με ένα άλλο στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Ο αντισμήναρχος Μάριο Άντρες Εσπινόσα, που είχε συμπληρώσει 18 χρόνια υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία της Κολομβίας, σκοτώθηκε στη φονική σύγκρουση, ενώ ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού σώθηκε, καταφέροντας να προσγειώσει το αεροσκάφος του αλλά διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Στο βίντεο της τρομακτικής σύγκρουσης του Σαββάτου, που κάνει το γύρω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται το αεροσκάφος του Εσπινόσα να τυλίγεται στις φλόγες προτού κάνει βουτιά στο έδαφος.

Το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην αεροπορική βάση Captain Luis Francisco Gómez Niño στο Βιλαβισένσιο κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά ενόψει της παρέλασης για την εθνική εορτή ανεξαρτησίας της χώρας.

«Οι πιλότοι δεν πεθαίνουν, απλώς πετούν ψηλότερα», ανέφερε το μήνυμα της Πολεμικής Αεροπορίας για τον χαμό του πιλότου. Όπως σημείωσαν νωρίτερα στο τραγικό δυστύχημα συγκρούστηκαν δύο αεροσκάφη T-27 Tucano που αναπτύχθηκαν στη Βραζιλία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της επόμενης.