Skip to main content

Ξινό βγήκε κακόγουστο αστείο σε 20χρονο που φώναξε εν πτήσει πως είναι Ταλιμπάν - Σηκώθηκαν ισπανικά μαχητικά

Ο 20χρονος Βρετανός καλείται να πληρώσει το κόστος αποστολής των δύο μαχητικών

Ακριβά θα πληρώσει ένα μάλλον κακόγουστο αστείο ένας 20χρονος Βρετανός. Ο 20χρονος ταξίδευε τον Ιούλιο του '22 με την EasyJet και προορισμό τη νήσο Μινόρκα της Ισπανίας, καθώς είχε μόλις ενηλικιωθεί και θέλησε να το γιορτάσει με φίλους του. Θέλοντας να κάνει πλάκα σε έναν φίλο, Αντίτια Βέρμα έστειλε μήνυμα λέγοντας: «Είμαι έτοιμος να ανατινάξω το αεροσκάφος (Είμαι μέλος των Ταλιμπάν)».

Το μήνυμα αυτό το «τσίμπησαν» οι Βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας και αμέσως σήμανε συναγερμός. Οι Βρετανοί ενημέρωσαν τις ισπανικές για τον κίνδυνο. Άμεσα, η Ισπανία «σήκωσε» δύο μαχητικά F-18 τα οποία συνόδευαν το αεροσκάφος μέχρι την προσγείωση του. Τότε και συνελήφθη ο 18χρόνος, τότε, πλακατζής.

Στο δικαστήριο, ο Βέρμα είπε ότι, «η πρόθεσή μου δεν ήταν ποτέ να προκληθεί δημόσια ανησυχία ή να προκληθεί δημόσια βλάβη». Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για διατάραξη της δημόσιας τάξης ενώ θα μπορούσε να του επιβληθεί πρόστιμο 117.500 ευρώ, αν το δικαστήριο κρίνει ότι είναι ένοχος. Εξ’ αυτών, τα 95.000 ευρώ διεκδικεί το ισπανικό υπουργείο Άμυνας για το κόστος της αποστολής των δύο μαχητικών.

Η Telegraph αναφέρει ότι, ο νεαρός Βρετανός ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι, όταν είδε τα μαχητικά να πετούν δίπλα στο αεροσκάφος, το πρώτο πράγμα που του πέρασε από το μυαλό ήταν ότι μετείχαν σε κάποια άσκηση σε σχέση με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας. Από μέρους της συνηγόρου του, σημειώθηκε ότι, ο Βέρμα, έκανε απλώς ένα «κακόγουστο αστείο». Ωστόσο, τόνισε ότι επρόκειτο για ένα κατ’ ιδίαν αστείο με τους φίλους του.

«Ο Αντίτια δεν ανήρτησε το μήνυμά του στο Facebook, ούτε το διαφήμισε. Αυτό που έκανε ισοδυναμούσε με το αστείο που κάνει κάποιος με φίλους του μέσα σε αυτοκίνητο. Το αγόρι αυτό ήταν 18 ετών και ξεκινούσε τις διακοπές του, που ήταν ένα δώρο για τις επιδόσεις του στο σχολείο. Όταν προσγειώθηκαν στη Μινόρκα συνειδητοποίησαν ότι ζούσαν έναν εφιάλτη», είπε.