Skip to main content

Αρνείται τις κατηγορίες για συγκάλυψη παράνομης υδροληψίας ο Σαχινίδης

Η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου του ΔΣ της ΕΥΑΘ αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει παράβαση του καταστατικού της εταιρείας. Τι καταγγέλλει.

Τη μη συμμετοχή του στην υπόθεση συγκάλυψης παράνομης υδροληψίας της ΕΥΑΘ από εργαζόμενο της εταιρείας και την προσπάθεια στοχοποίησης του προσώπου του, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Αναστάσιος Σαχινίδης, εργαζόμενος και εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της εταιρείας.

Διαβάστε: Καταγγελία για συγκάλυψη λαθραίας υδροληψίας από εργαζόμενο της ΕΥΑΘ

Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου του ΔΣ της ΕΥΑΘ αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει παράβαση του καταστατικού της εταιρείας για τις ενέργειές του ως μέλος του ΔΣ, ωστόσο «ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ δηλώνει, ότι παραβιάστηκε το Καταστατικό και επιβεβαιώνει μάλιστα τα λεγόμενα του Προέδρου του Σωματείου, σε αγαστή συνεργασία όπως γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια της συν-διοίκησης σε κάθε θέμα».

Διαβάστε: ΕΥΑΘ: Ο Κρεστενίτης επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη - Ζήτησε παραιτήσεις

Μάλιστα, ο κ. Σανιχίδης αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι οκτώ μήνες μετά δεν διακόπηκε η λαθραία υδροληψία, η οποία «εγείρει μια σειρά ερωτηματικών που αφορούν παραλείψεις, απόκρυψη στοιχείων, παραποίηση εγγράφων τα οποία χρήζουν αμέσου εισαγγελικής έρευνας».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομαδα η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε, την παραίτηση του Εύδοξου Πετρίδη από τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. (Περισσότερα εδώ)

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, είχε γνωστοποιήσει ότι ζητήθηκε η παραίτηση των δύο μελών του Συμβουλίου, που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Την παραίτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων από το ΔΣ Αναστάσιου Σαχινίδη είχε ζητήσει και το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

• Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΥΑΘ Α.Ε (αρ. αποφ. 4831/2017) επεβλήθη πρόστιμο για λαθραία υδροληψία.  Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του Επιχειρησιακού Σωματείου καταγγέλλει ότι μεσολάβησα για να γλιτώσει πρόστιμο ο πελάτης.

• Η Επιτροπή  Εσωτερικού Ελέγχου του Δ/Σ της Εταιρείας αποφαίνεται ότι: Δεν υπάρχει παράβαση του Καταστατικού της εταιρείας, για τις ενέργειες μου ως μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ παραταύτα ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΥΘ ΑΕ δηλώνει, ότι παραβιάστηκε το Καταστατικό και επιβεβαιώνει μάλιστα τα λεγόμενα του Προέδρου του Σωματείου, σε αγαστή συνεργασία όπως γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια της συν-διοίκησης σε κάθε θέμα.

• Το ότι 8 μήνες μετά δεν διακόπηκε η λαθραία υδροληψία εγείρει μια σειρά ερωτηματικών που αφορούν παραλείψεις, απόκρυψη στοιχείων, παραποίηση εγγράφων τα οποία χρήζουν αμέσου εισαγγελικής έρευνας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21-05-2018                
Με εκτίμηση

Σαχινίδης Αναστάσιος
Μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ Α.Ε