Skip to main content

ΕΥΑΘ: Ο Κρεστενίτης επιβεβαιώνει τη συγκάλυψη - Ζήτησε παραιτήσεις

Ζήτησα την παραίτηση των δύο μελών για συγκάλυψη λαθραίας υδροληψίας από εργαζόμενο στην ΕΥΑΘ, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

Επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για συγκάλυψη λαθραίας υδροληψίας από εργαζόμενο της ΕΥΑΘ, ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Κρεστενίτης.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος αναφέρει ότι «η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται σε ένα πραγματικό αλλά θλιβερό γεγονός, παράνομης υδροληψίας και εμπλοκής και άλλων σε αυτήν την ιστορία».

«Η παρούσα διοίκηση και εγώ προσωπικά είχαμε πει από την αρχή ότι θα πορευθούμε με γνώμονα τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Όταν το γεγονός έγινε γνωστό στη διοίκηση κινηθήκαμε προς τρεις κατευθύνσεις, να χρεωθεί ο παραβάτης βάσει του κανονισμού της υδροληψίας με το πρόστιμο που πρέπει για να διεκδικήσουμε τα χρήματα ως εταιρεία».

Ο ίδιος, συμπλήρωσε, ότι «όσον αφορά εργαζόμενους από την εταιρεία, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία σύμφωνα με τον κανονισμό και το θέμα βρίσκεται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της εταιρείας».

Ο κ. Κρεστενίτης είπε, επίσης, ότι όσον αφορά στα μέλη του ΔΣ που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, διερευνήθηκε η εμπλοκή τους και όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει παράβαση άρθρου του καταστατικού της εταιρείας το ΔΣ αποφάσισε ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης.

«Ζήτησα την παραίτηση των δύο μελών και το Συμβούλιο συμφώνησε με αυτή τη θέση, ωστόσο τα μέλη δεν έχουν παραιτηθεί, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε», κατέληξε.