Skip to main content

Αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης για το Πράσινο Τέλος

«Η κυβέρνηση εξήγγειλε τη νομοθέτηση για τον πρόσθετο φόρο διαμονής χωρίς να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής», τονίζουν οι Ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης

Την αντίδραση της Ένωσης Ξενοδοχών Θεσσαλονίκης επέφερε η κυβερνητική εξαγγελία για το Πράσινο Τέλος.

«Η κυβέρνηση εξήγγειλε τη νομοθέτηση για τον πρόσθετο φόρο διαμονής χωρίς να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές εκμίσθωσης του κάθε δωματίου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη - Καμπανάκι ξενοδόχων: Πλήγμα στις μικρές επιχειρήσεις το Πράσινο τέλος - Ζητούν επανασχεδιασμό

Σύμφωνα με την ΕΞΘ, η κυβέρνηση, «αν δεν ακολουθήσει τον δρόμο που της έδειξε ο ΣΕΤΕ της νέας διαβούλευσης με την ΠΟΞ, θα είναι αρκετές οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων που το συγκεκριμένο τέλος θα φθάνει ή και θα υπερβαίνει το 10% της τιμής εκμίσθωσης του δωματίου με τα αυτονόητα που αυτό συνεπάγεται».

Τέλος, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης φέρνει ως παράδειγμα τη διαφορά ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα. «Αν το απλό παράδειγμα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη ή στη Δράμα με τιμή εκμίσθωσης του δωματίου τα 90 ευρώ που επιβαρύνεται με Πράσινο Τέλος 10 ευρώ δεν αρκεί, να συμπληρώσουμε και τη "φαεινή" ιδέα για τον τριπλασιασμό του φόρου στα ενός αστέρος ξενοδοχεία που αν η Πολιτεία δε θέλει να υπάρχουν, πιο έντιμο είναι να τους το πει», καταλήγει.