Skip to main content

Αγρότες: Νέο συμβολικό μπλόκο στη Χαλκιδική - Οι επόμενες κινήσεις στη Βόρεια Ελλάδα

Οι αγρότες βρίσκονται με το βλέμμα στραμμένο στη σύσκεψη της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, όπου συζητείται η νέα κοινή αγροτική πολιτική

Σε νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών προχώρησαν σήμερα το απόγευμα αγρότες της Χαλκιδικής.

Οι αγρότες απέκλεισαν από τις 18:30 έως και τις 20:30 τον κόμβο Πορταριάς στα Μουδανιά, διεκδικώντας ενίσχυση για την ακαρπία της ελιάς. Όπως λένε, έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στο συμβούλιο υπουργών γεωργίας και αλιείας και εάν δεν υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα γι’ αυτούς, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Αγρότες της Παιονίας και του Κιλκίς στο τελωνείο των Ευζώνων θα προχωρούν καθημερινά τις ώρες 19:00-22:00 σε αποκλεισμό του ρεύματος εισόδου για τα φορτηγά διεθνών μεταφορών ενώ προγραμματίζουν και παναγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα στις 12:00 με τη συμμετοχή αγροτών από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Με το κλείσιμο των συνόρων της χώρας προς τη Βόρεια Μακεδονία για όλους για τέσσερις ώρες, από τις 12 έως τις τέσσερις το απόγευμα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, οπότε και συζητείται στις Βρυξέλλες η νέα κοινή αγροτική πολιτική, μετά και τη σημερινή κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων των μπλόκων Φλώρινας και Καστοριάς.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο εκπρόσωπος του μπλόκου στο τελωνείο Νίκης, κ. Γιώργος Μπέλλης «είναι η τελευταία μάχη που δίνουμε για τώρα που θα συζητηθεί και η ΚΑΠ, την οποία ζητούμε να καταργηθεί και να επανασχεδιαστεί, έτσι ώστε να μην αποτελέσει τη ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα».

Από την πλευρά τους οι αγρότες της Καστοριάς θα κρατήσουν κλειστό το τελωνείο Καστοριάς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

φωτογραφία αρχείου