Skip to main content

Αυξάνονται τα προβλήματα λόγω ανέμων στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει πάρει «φωτιά» από τις κλήσεις που δέχεται από πολίτες, προκειμένου να επέμβει.

Αυξάνονται τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από χθες το βράδυ.

Λόγω των ανέμων έπεσαν δέντρα και διάφορα αντικείμενα, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, πτήσεις ακυρώθηκαν, το πλοίο με τα εκρηκτικά δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κόλλησε ο μετροπόντικας στον σταθμό «Καλαμαριά» του μετρό, ενώ τραυματίστηκε και ένας άνδρας στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου.

Συγκεκριμένα, δεκάδες είναι τα περιστατικά με πτώσεις δέντρων και κεραιών σε πολλά σημεία της πόλης.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει πάρει «φωτιά» από τις κλήσεις που δέχεται από πολίτες, προκειμένου να επέμβει και να απομακρύνει είτε τα δέντρα είτε διάφορα αντικείμενα, όπως τέντες και πινακίδες.

Σύμφωνα με στοιχεία η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 44 κλήσεις στη Θεσσαλονίκη, 29 στη Χαλκιδική, 35 στις Σέρρες, 15 στην Κατερίνη, 12 στα Γιαννιτσά και 8 στην Αριδαία.

Εξαιτίας των ανέμων η ηλεκτροδότηση στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης διακόπηκε καθώς σημειώθηκε βλάβη σε υπέργειο τμήμα της γραμμής μέσης τάσης στον υποσταθμό Αγίου Δημητρίου.

Από τα ξημερώματα, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστούν βλάβες που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Θεσσαλονίκη.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι διακοπές ρεύματος διέκοψαν και την πορεία του μετροπόντικα «Φρίξου» στον σταθμό «Καλαμαριά». Λόγω των καιρικών συνθηκών έπεσε κολώνα της ΔΕΗ που τροφοδοτεί με ρεύμα την περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διάνοιξη του τελευταίου τοιχίου για να μπει ο μετροπόντικας στον σταθμό να καθυστερήσει για αρκετή ώρα.

Στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, κατά τη διάρκεια μιας φορτοεκφόρτωσης η πόρτα του φορτηγού έκλεισε από τον δυνατό αέρα, τραυματίζοντας τον οδηγό στο ισχίο. Ο άνδραςε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο δυνατός αέρας διέλυσε μεν την ομίχλη αλλά δυσχεραίνει την προσγείωση των αεροπλάνων στον τροχόδρομο.

Πέντε πτήσεις ακυρώθηκαν προς Χίο, από και προς την Αθήνα και την Καλαμάτα. Σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν το πρωί χωρίς να συνδέονται αποκλειστικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Εν τω μεταξύ, το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών, αν και έφτασε γύρω στις 8 το πρωί στη Θεσσαλονίκη λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στο κεντρικό αγκυροβόλιο.