Skip to main content

Στον Θερμαϊκό Κόλπο το πλοίο με τους 410 τόνους εκρηκτικών

Το ελληνικής σημαίας πλοίο έφτασε γύρω στις 8 το πρωί, αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων, παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στο κεντρικό αγκυροβόλιο.

Στον Θερμαϊκό Κόλπο αγκυροβόλησε, πριν από λίγη ώρα, το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος», το οποίο μεταφέρει τους 410 τόνους εκρηκτικών που παρέμειναν για μία εβδομάδα στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την κατάσχεση του πλοίου «Andromeda».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ελληνικής σημαίας «Καπετάν Χρήστος», το οποίο είναι πιστοποιημένο για μεταφορές επικίνδυνων και εύφλεκτων φορτίων, έφτασε γύρω στις 8 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στο κεντρικό αγκυροβόλιο.

Μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, κάτι που αναμένεται να συμβεί μετά τις 12 το μεσημέρι, θα κατευθυνθεί σε σημείο εντός του λιμανιού, όπου και θα «δέσει» προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφόρτωση των εκρηκτικών σε οχήματα με ευθύνη του στρατού. Τελικός προορισμός των εκρηκτικών φέρεται να είναι στρατόπεδο των Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Καπετάν Χρήστος» θα δέσει στο κρηπίδωμα που εξυπηρετεί τι συμβατικό φορτίο και αμέσως θα ξεκινήσει  η μεταφορά του φορτίου προς στρατόπεδο στην περιοχή των Σερρών. Τα 29 κοντέινερς προβλέπεται να φορτωθούν απευθείας σε ειδικά φορτηγά και με τη συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων δυνάμεων να κατευθυνθούν στο χώρο της τελικής τους αποθήκευσης.