Skip to main content

Τζανάκης: Είμαστε στην εβδομάδα που κορυφώνεται η πανδημία

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας σχολίασε πως υπάρχουν, ήδη, 80 αιτήσεις έτοιμων και έμπειρων πνευμονολόγων που θέλουν να μπουν στο ΕΣΥ

Στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και στην επιστράτευση των γιατρών αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης, ο οποίος μίλησε στην Ώρα Ελλάδος, τόνισε ότι διανύουμε την εβδομάδα της κορύφωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. «Γύρω στις 22 με 25 Μαρτίου θα υπάρχει κορύφωση της πανδημίας. Επομένως, διάγουμε ίσως μία τελευταία εβδομάδα που θα αυξάνονται τα κρούσματα και από εκεί και ύστερα δυστυχώς θα μείνουμε αρκετές ημέρες με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων αλλά όχι αυξανόμενους».

«Εν συνεχεία θα ακολουθήσει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και ευελπιστούμε αργότερα να υπάρξει και αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων», σημείωσε ο καθηγητής.

Σχετικά με την επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών που ανακοινώθηκε επίσημα τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου, από το υπουργείο Υγείας, ο Νίκος Τζανάκης σχολίασε πως υπήρχαν πολύ πιο απλές λύσεις στο πρόβλημα από την επιστράτευση. «Η λύση του προβλήματος ήταν δίπλα μας. Υπάρχουν 80 αιτήσεις έτοιμων και έμπειρων πνευμονολόγων αυτή τη στιγμή που θέλουν να μπουν στο ΕΣΥ, αυτοί οι γιατροί έπρεπε να ενταχθούν», υπογράμμισε ο καθηγητής και σημείωσε πως «αυτοί οι γιατροί θα ήταν άμεσα χρήσιμοι και αξιόπιστοι για να ενταχθούν στα νοσοκομεία».