Skip to main content

EasyJet για Μακεδονία:Περιθώριο μέχρι 21 Δεκεμβρίου για να βρεθεί λύση

Δεν υπάρχει δυνατότητα κρατήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να καθορίσει τη στάση της σχετικά με τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Μακεδονία η αεροπορική εταιρεία easyJet, η οποία εξαιτίας των εργασιών στη διασταύρωση των δύο διαδρόμων προσαπογειώσεων από την περασμένη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου έχει προχωρήσει σε ανακατεύθυνση των πτήσεών της στην Αθήνα και από τις 6 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Όπως τόνισαν πηγές της easyJet στην Voria.gr, «η εταιρεία συνομίλησε με το αεροδρόμιο και έδωσε το χρονικό περιθώριο έως τις 21 Δεκεμβρίου, κατά το οποίο θα πραγματοποιούνται ανακατευθύνσεις πτήσεων, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα υπάρξει προσωρινή λύση από το ελληνικό Δημόσιο και οι πτήσεις θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται κανονικά από τη Θεσσαλονίκη».

Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τους κινδύνους, που επικαλείται η easyJet στη λειτουργία του τροχόδρομου, που λειτουργεί ως κύριος διάδρομος προσαπογειώσεων. Κύκλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας επισημαίνουν στη Voria.gr ότι το σύστημα πλοήγησης όταν υπάρχουν φαινόμενα ομίχλης ILS II δεν μπορεί να μεταφερθεί ώστε να λειτουργήσει για τον τροχόδρομο. Επαναλαμβάνουν, δε, ότι η εταιρεία ήταν ενήμερη για τα έργα στο αεροδρόμιο και ότι ο τροχόδρομος έχει ελεγχθεί προτού πιστοποιηθεί και αποδοθεί για χρήση ως κύριος διάδρομος.

Σε ερώτηση της Voria.gr για το τι μέλλει γένεσθαι με τις πτήσεις της easyJet προς και από Θεσσαλονίκη μετά τις 21 Δεκεμβρίου, οι πηγές της εταιρείας τόνισαν ότι μέχρι στιγμής η επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα κρατήσεων στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία με την καρτέλα κρατήσεων να δείχνει ότι οι πτήσεις είναι... «sold out».

Για όσους έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για τις επόμενες ημέρες, η εταιρεία τονίζει ότι οι πτήσεις δεν θα ακυρωθούν και παρέχει τη δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τις ημερομηνίες των πτήσεων τους, είτε να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών και Καβάλας. Η easyJet ναυλώνει τον απαιτούμενο αριθμό λεωφορείων για τη μεταφορά των επιβατών σε Αθήνα και Καβάλα, αντίστοιχα.

Η easyJet πετάει από Θεσσαλονίκη προς το Gatwick του Λονδίνου (Δευτέρα - Κυριακή), το Schönefeld του Βερολίνου (Δευτέρα - Κυριακή), το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) και το Basel Mulhouse Freiburg στην Ελβετία(Τρίτη,Πέμπτη, Σάββατο).