Skip to main content

Στις 23 και 24 Φεβρουαρίου το Thessaloniki #JobFestival

Στόχος είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος δικτύωσης μεταξύ εργοδοτών και υποψήφιων εργαζομένων.

Μετά την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση το Thessaloniki #JobFestival 2018, ανανεωμένο και επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, διοργανώνεται από το Skywalker.gr στο ξενοδοχείο Capsis, Μοναστηρίου 18, την Παρασκευή και το Σάββατο 23 και 24 Φεβρουαρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Βασικός σκοπός του Thessaloniki #JobFestival, που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υποστήριξης, ενημέρωσης και δικτύωσης μεταξύ εργοδοτών που αναζητούν προσωπικό και υποψήφιων εργαζομένων.

Οι δράσεις που απαρτίζουν το φεστιβάλ είναι:

Προγραμματισμένες συνεντεύξεις εργασίας με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό
Φυσική συνάντηση και γνωριμία με κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους
Workshop για την ενημέρωση και τον συντονισμό των υποψηφίων με τη σύγχρονη αγορά εργασίας
Βελτιστοποίηση των βιογραφικών των υποψηφίων από εξειδικευμένους συμβούλους
Επαγγελματική φωτογράφιση για το βιογραφικό και το LinkedIn προφίλ
Προσωπικό coaching, συμβουλές dress code, παιχνίδια επαγγελματικών δεξιοτήτων και video pitching

Συγκεκριμένα οι εταιρίες θα διενεργούν προγραμματισμένες συνεντεύξεις με υποψηφίους που θα έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους έχοντας αποστείλει το βιογραφικό τους μέσω του jobfestival.gr μέχρι την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

Όσοι δεν προλάβουν την προθεσμία θα έχουν στον εκθεσιακό χώρο τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή και να συνομιλήσουν με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, καθώς και να τους καταθέσουν το βιογραφικό τους.

Άλλος σημαντικός λόγος επίσκεψης του φεστιβάλ είναι η πληθώρα workshop, τα οποία φέτος είναι περισσότερα από την περασμένη χρονιά, και απευθύνονται σε αναζητούντες και ήδη έχοντες εργασία. Οι τέσσερις θεματικές ενότητές τους σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας και την απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, οι δε ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να κάνουν προεγγραφή στη σελίδα του φεστιβάλ. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε παράλληλες υποστηρικτικές δράσεις, όπως το Check your CV, το Dress Code, το Photo Pro, το Game You Up, το Coach for You και το 20” VideoPitch, μέσα από τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν καίρια το επαγγελματικό τους προφίλ.

Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν συνεπώς να επισκεφθούν το http://jobfestival.gr/, να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στις εταιρίες που αναζητούν εργαζομένους και να δηλώσουν συμμετοχή στα workshop.

Το Skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Οι εταιρίες που το εμπιστεύονται για τη δημοσίευση των αγγελιών τους ξεπερνούν τις 6.000 και οι επισκέπτες καθημερινά αγγίζουν τις 40.000.

Η διοργάνωση του Thessaloniki #JobFestival 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Χορηγός: OCEAN BASKET

Υποστηρικτές: AMDOCS, ALUMIL, ACROTEL HOTELS & RESORTS, ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, WEST, GEOANALYSIS, ANTHEMUS SEA, DIRECTED

Υποστηρικτές παράλληλων δράσεων: LEAD COMPASS, Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, OXFORD COMPANY, GREAT ESCAPE, ICF GREECE CHAPTER, INTRIDEO

Food partners: EΨΑ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, RAINBOW WATERS

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΠΙΧΕΙΡΩ, THESTIVAL.GR, THESS NEWS, VORIA.GR, THESOUT.GR, 1055 ROCK, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, THESSALONIKI PRESS, TYPOSTHESS.GR, THAT’S LIFE, REJECTED.GR, GET BUSY.GR, INFOSPOUDES.GR, EDUADVISOR.GR, BUSINESS WOMAN