Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Τσίπρας - Θα εγκαινιάσει την ΤΟΜΥ Νικόπολης

Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την ΤΟΜΥ, που άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες της στις 5 Δεκεμβρίου στη Νικόπολη του δήμου Παύλου Μελά.

Την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Δυτικής Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει αύριο στις 13:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, αλλά και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου, Σταμάτη Βαρδαρό.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η 1η ΤΟΜΥ άρχισε να παρέχει τις υπηρεσίες της στις 5 Δεκεμβρίου στη Νικόπολη του δήμου Παύλου Μελά(ισόγειο κτηρίου στη διασταύρωση Γενναδίου και Κωλέττη). Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας και ο ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας θα επισκεφθούν τις ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων(Ελευθερίας 48) και Κορδελιού- Ευόσμου (στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου 12 και Κοσμά Αιτωλού 1).

Πρόκειται για τις πρώτες τρεις μονάδες από τις συνολικά 33 που προβλέπεται να λειτουργήσουν στην περιοχή αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ, ενώ άλλες τέσσερις θα λειτουργήσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2018.

Και οι τρεις ΤΟΜΥ λειτουργούν σε ισόγεια με δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμεΑ και θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής που θα εγγράψουν οι γενικοί ιατροί και ο παιδίατρος.

Τόσο οι γενικοί ιατροί όσο και ο παιδίατρος θα είναι οικογενειακοί ιατροί των εγγεγραμμένων πολιτών, θα τους εξετάζουν δωρεάν, θα κρατούν ιατρικό φάκελο - ιστορικό, θα συνταγογραφούν, θα παραπέμπουν για εξετάσεις ή σε γιατρό ειδικότητας και θα υλοποιούν δράσεις στην κοινότητα (εμβολιασμούς κ.λπ).