Skip to main content

Συζήτηση για το Σκοπιανό ζήτησε ο Σταύρος Καλαφάτης

Ο επικεφαλής της παράταξης Εντάξει ξεκαθάρισε ότι «ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική».

Να διεξαχθεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.

«Το σκοπιανό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, εις βάθος στον δημοτικό συμβούλιο και με οποιαδήποτε μορφή, με ανακοινώσεις δημοτικών συμβούλων, με διαμόρφωση δικών μας ψηφισμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης. Εκτίμησε ότι το εθνικό θέμα είναι σε κρίσιμη καμπή και θα βρίσκεται συνέχει σε εξέλιξη.

Ξεκαθάρισε ότι «ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική», σημειώνοντας, όμως, ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη, για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι το Σκοπιανό».

«Επειδή όμως είμαστε εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι απλοί πολίτες, οφείλουμε όταν εκφράζουμε την άποψή μας επίσημα και θεσμικά να είμαστε ενημερωμένοι όσο καλύτερα, για να αποφεύγουμε κιολας να διαμορφώνεται η δικιά μας άποψη, από παρεμβάσεις, παπαγαλάκια», τόνισε.

Όπως ανέφερε, «το δημοτικό συμβούλιο δεν γίνεται να απουσιάζει».