Skip to main content

Ολοκληρώθηκε η πορεία για Libertatia - Πέντε προσαγωγές

Χημικά και φωτιές στο κέντρο σε επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ - Τουλάχιστον πέντε προσαγωγές από την αστυνομία.

Ολοκληρώθηκε η πορεία των περίπου 500 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από το κτήριο της κατάληψης Libertatia το οποίο χθες τυλίχθηκε στις φλόγες και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των ΜΑΤ, καθώς τα άτομα φαίνεται πως έσπασαν αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της Κωνσταντινουπόλεως με Δελφών. Στη συνέχεια φαίνεται να επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο λάστιχο κλούβας των ΜΑΤ, ωστόσο απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Στο σημείο έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Από το περιστατικό η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι στην κατεύθυνση από ανατολικά προς το κέντρο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Βασ. Όλγας και Αρχαιολογικού Μουσείου δημιουργήθηκε κομφούζιο, εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας λόγω της πορείας, με τους οδηγούς να δηλώνουν αγανακτισμένοι στη Voria.gr για την παντελή απουσία ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Οι αντιεξουσιαστές ανακοίνωσαν από χθες τη διοργάνωση πορείας, γράφοντας σε ανακοίνωσή τους πως οι φασιστικές επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες.