Skip to main content

Πόλεμος στο Ισραήλ: Προειδοποιητική σφαίρα από τους στρατιώτες του Ισραήλ στο συνεργείο της ΕΡΤ (vid)

Η Ευτυχία Πενταράκη, ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, περιέγραψε την ένταση στην περιοχή την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται για τη χερσαία επίθεση

Σε θέση μάχης βρίσκονται οι Ισραηλινές δυνάμεις για τη χερσαία επιχείρηση στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη σημείωσε πως το συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης δέχθηκε μια προειδοποιητική σφαίρα από τον ισραηλινό στρατό.

«Σήμερα διαπιστώσαμε μία ένταση και εκνευρισμό από τους Ισραηλινούς, και έχει αλλάξει η στάση τους απέναντί σε όλους τους δημοσιογράφους που επιχειρούν και προσπαθούν να φτάσουν κοντά και να δουν τι γίνεται με τα στρατεύματα που έχουν πάρει θέσεις μάχης» ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη. Όπως περιέγραψε πηγαίνοντας σε ένα σημείο από αυτά στα οποία έχει βρεθεί αρκετές φορές και ρωτώντας προκειμένου το συνεργείο της ΕΡΤ να τραβήξει κάποια πλάνα, η απάντηση που έλαβε ήταν: «Όχι, φεύγετε από εδώ, έχει κηρυχτεί στρατιωτική περιοχή».

Στη συνέχεια η Ευτυχία Πενταράκη με το συνεργείο της ΕΡΤ μπήκαν στο αμάξι και τότε τους πλησίασε ένα άλλο αυτοκίνητο, με τον οδηγό εκνευρισμένο να τους λέει: «Τι θέλετε εδώ, φύγετε απο εδώ». Καθώς έφευγαν, η δημοσιογράφος είπε στον οπερατέρ Κάρλο Ρούβιο να σηκώσει την κάμερα και να τραβήξει ένα πλάνο. Τότε το αμάξι που τους ακολουθούσε πυροβόλησε πάνω από το δικό τους, προκειμένου να τους δείξει ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται, όπως ανέφερε.