Skip to main content

Το πρώτο Beer Festival ξεδιψά από σήμερα τη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Οι επισκέπτες δοκιμάζουν γεύσεις από διάφορες κουζίνες ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια για την παρασκευή κοκτέιλ με βάση την μπύρα.

Κριθάρι, λυκίσκος και μαγιά έχουν την τιμητική τους σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου από το πρωί έχει ανοίξει τις πύλες του το 1st Thessaloniki Beer Festival, που διοργανώνεται από την ομάδα SoulFood σε συνεργασία με την The Hoppy Pub.

Στο χώρο του Φεστιβάλ έχουν στηθεί πάγκοι από περίπου 50 επιχειρήσεις, ενώ, όπως δήλωσε ο Χρήστος Εξαρχόπουλος, ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά ήδη από τις πρώτες ώρες του φεστιβάλ.

Πικρές και γλυκιές γεύσεις κι αρώματα θα αναδύονται στο κέντρο της πόλης για όλη μέρα σήμερα, Σάββατο και από τις 12 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ της Κυριακής, 3 Σεπτεμβρίου που θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

Παράλληλα με τη γευσιγνωσία μπύρας, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από διάφορες κουζίνες ενώ γίνονται και εργαστήρια για την παρασκευή κοκτέιλ με βάση την μπύρα. Η εκδήλωση συνοδεύεται από δυνατή, ανεβαστική μουσική από DJs και συγκροτήματα της πόλης.

Ισπανική Paella με... κρόκο Κοζάνης 

Στο χώρο του Beer Festival οι λάτρεις του έθνικ φαγητού έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το παραδοσιακό ισπανικό φαγητό Paella (παέγια), από τον πάγκο των Paella Boys. Πρόκειται για ένα πιλάφι με σαφράν, το οποίο περιέχει λουκάνικο, κοτόπουλο, γαρίδες και καλαμάρι.