Skip to main content

Ποινικοποίηση της μοιχείας στην Τουρκία εξετάζει ο Ερντογάν

Πρόταση για ποινικοποίηση της μοιχείας στην Τουρκία κατέθεσε, σε συζήτηση του με δημοσιογράφους, ο Ερντογάν κάνοντας λόγο για «επίκαιρο θέμα».

Η πιθανότητα ποινικοποίησης της μοιχείας στην Τουρκία θα εξεταστεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην Τουρκία.

Το ζήτημα είχε εξοργίσει στο παρελθόν πολλούς υποστηρικτές του λαϊκού κράτους αλλά προκάλεσε και την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν είχε τεθεί, για πρώτη φορά, πριν από μία δεκαετία.

Μάλιστα, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν έθεσε το θέμα το 2004, δύο χρόνια αφότου ανήλθε στην εξουσία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναθεώρησης του ποινικού κώδικα.

Ωστόσο, η πρόταση συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση της λαϊκής αντιπολίτευσης, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούσαν τότε ότι θα υπονόμευε τις προσπάθειες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ε.Ε.

«Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ, πολύ επίκαιρο να συζητήσουμε ξανά το θέμα της μοιχείας, καθώς η κοινωνία μας βρίσκεται σε διαφορετική θέση σε ό,τι αφορά τις ηθικές αξίες» είπε ο κ. Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

«Πρόκειται για πολύ παλιό ζήτημα. Θα έπρεπε να συζητηθεί. Περιλαμβανόταν ήδη στις προτάσεις μας το 2004. Εκείνη την εποχή κάναμε ένα βήμα σύμφωνο με τα αιτήματα της Ε.Ε., αλλά κάναμε λάθος», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.