Skip to main content

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στα γραφεία του ΣΕΒ - Πέταξαν μπογιές στο κτήριο

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο και έγραψαν συνθήματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ΣΕΒ, για κατώτατο μισθό κ.α.

Παρέμβαση στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 6.30 το πρωί, εργαζόμενοι από σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν κόκκινη μπογιά στην είσοδο και έγραψαν συνθήματα στο κτήριο που στεγάζεται ο ΣΕΒ, για κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ενάντια στην παρέμβαση στο απεργιακό δικαίωμα.

«Οι βιομήχανοι μέσα από εβδομαδιαία δελτία, ημερίδες και συνεντεύξεις ξεδιπλώνουν τη στρατηγική του κεφαλαίου για τα νέα χτυπήματα στους μισθούς, τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να ανακάμψουν και να αυξηθούν τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Τις επιδιώξεις και τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, τις κάνει πράξη και τις προχωρά με σθένος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ταυτόχρονα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σε κάθε κλάδο τροποποιούν τις επιχειρησιακές συμβάσεις προς το χειρότερο, τσακίζουν τον εργάσιμο χρόνο, καταργούν τις αργίες, ξεζουμίζουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΠΑΜΕ μετά και από αυτή την παρέμβαση έκανε νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου και στη συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια, αλλά και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.