Skip to main content

Παπαγεωργίου: Ο σταθμός κρουαζιέρας αναβαθμίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε τουριστικό πνεύμονα

Ο χαιρετισμός του συντονιστή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη σημερινή τελετή εγκαινίων

Τον πολυδιάστατο ρόλο που διαδραματίζει ο νέος σταθμός κρουαζιέρας, που λειτουργεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην προοπτική, την ανάπτυξη και την τόνωση της τουριστικής βιομηχανίας της πόλης, ανέδειξε ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου, χαιρετίζοντας τη σημερινή τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη 8 του Ο.Λ.Θ.  

Διαβάστε σχετικά: Υπουργός Ναυτιλίας: Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να φέρει 600.000 τουρίστες με την κρουαζιέρα

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι το συγκεκριμένο έργο «αναβαθμίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε τουριστικό πνεύμονα, όχι μόνο για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για τις χώρες των Βαλκανίων», εξηγώντας  ότι η αλματώδης αύξηση στην άφιξη κρουαζιερόπλοιων έχει ήδη αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι προσελκύοντας έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό τουριστών, η Θεσσαλονίκη δεν αρκείται στη διεύρυνση των τουριστικών οριζόντων της, αλλά παράλληλα αναδεικνύει και προβάλλει διεθνώς το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα.

Image

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ειδικό βάρος στην ανάπτυξη της πόλης και πιστεύει ακράδαντα πως η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που έχουν σχεδιαστεί την προηγούμενη τετραετία θα αναβαθμίσουν ριζικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας» τόνισε στον επίλογο του χαιρετισμού του ο κ. Παπαγεωργίου.

Τέλος, απευθυνόμενος στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ευχήθηκε «καλή αρχή» για το νέο σταθμό κρουαζιέρας και« καλή συνέχεια» για τα υπόλοιπα έργα που έχουν προγραμματιστεί.