Skip to main content

Ο μαγικός κόσμος της Ονειρούπολης ζωντανεύει και φέτος τη Δράμα (φωτο)

Μικροί και μεγάλοι συρρέουν καθημερινά στον δημοτικό κήπο της Δράμας όπου για 19η χρονιά φιλοξενείται η εντυπωσιακή Ονειρούπολη, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη.

Ο μαγικός κόσμος των Χριστουγέννων ζωντανεύει και φέτος στην Ονειρούπολη Δράμας δίνοντας ταυτόχρονα και μία μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Μικροί και μεγάλοι συρρέουν καθημερινά στην πλατεία Ελευθερίας όπου για 19η χρονιά φιλοξενείται η εντυπωσιακή Ονειρούπολη, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ειρήνη. Οικογένειες και φίλοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από γειτονικές χώρες κάνουν το ταξίδι μέχρι τη Δράμα για να απολαύσουν από κοντά το Χριστουγεννιάτικο χωριό που στήνεται στο κέντρο της πόλης.

 

Image

 

Η Ονειρούπολη, η οποία άνοιξε για το κοινό στις 4 Δεκεμβρίου με δωρεάν είσοδο, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για μεγάλους και μικρούς. Το Λούνα Παρκ, το παγοδρόμιο, το τρενάκι της Ονειρούπολης είναι μερικές μόνο δραστηριότητες με τις οποίες μπορεί να απασχοληθεί. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν σαπούνια στο Σαπωνοποιείο του Άη Βασίλη και να χτίσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στο Ζαχαρένιο Εργαστήρι των Ξωτικών.

 

Image

 

100% πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα όλα τα Σ/Κ του Δεκεμβρίου

Μιλώντας στη Voria.gr, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δράμας, Μιχάλης Τάσσου, αναφέρει ότι η Ονειρούπολη δίνει κάθε χρόνο μία μεγάλη ανάσα στην τοπική κοινωνία καθώς ως πόλος έλξης τονώνει την αγορά, τον τουρισμό και συνολικά τα οικονομικά έξοδα, χωρίς όμως να είναι μία κοστοβόρα εκδρομή για τους επισκέπτες.

 

Image

 

Φέτος η Ονειρούπολη απασχολεί συνολικά περίπου 50 με 60 άτομα, εκ των οποίων το 90% είναι κάτοικοι του νομού. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ξενοδοχεία και καταλύματα έχουν 100% πληρότητα για όλα τα σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου, ενώ τα καταστήματα βλέπουν σημαντική αύξηση στον τζίρο τους.

 

Image

 

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει στην Ονειρούπολη η Βουλγαρία καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών προέρχεται από τη γειτονική χώρα ενώ ενδιαφέρον για εκδρομές έχουν εκφράσει ταξιδιώτες από την Τουρκία, τη Σερβία αλλά και τη Βόρεια Μακεδονία.

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Ο κ. Τάσσου σημειώνει στη Voria.gr, ότι σκοπός της Ονειρούπολης είναι να αποτελέσει πόλο έλξης για ολόκληρο τον νομό της Δράμας και να ενθαρρύνει τον τουρισμό εκτός των συνόρων της πόλης σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς.

 

Image