Skip to main content

Νέες προκάτ αίθουσες εξασφάλισε ο δήμος Παύλου Μελά (φώτο)

Δύο νέες αίθουσες προκάτ (kibo) για τον αθλητικό σύλλογο Νίκη Ευκαρπίας και το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά προμηθεύτηκε ο δήμος.

Στην άμεση επίλυση του προβλήματος των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών για τον Αθλητικό Σύλλογο Νίκη Ευκαρπίας προχώρησε ο δήμος Παύλου Μελά, ύστερα κι από την απόφαση που έλαβαν οι Κτιριακές Υποδομές να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των μαθητών στην επικράτεια αξιοποιώντας τις υπάρχουσες αίθουσες για τον Σύλλογο.

Οι αίθουσες αυτές είχαν παραχωρηθεί από τον πρώην δήμο Ευκαρπίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τοποθετήθηκαν σε αθλητικούς χώρους καθώς δεν υπήρχε πλέον ανάγκη για χρήση τους ως διδακτικές αίθουσες μεταξύ αυτών και το kibo του Ο.Σ.Κ. που χρησιμοποιούσε η Νίκη Ευκαρπίας, με αποτέλεσμα να προκύψει εκκρεμότητα για το σύλλογο.

Η Διοίκηση όμως του Δήμου Παύλου Μελά, ύστερα κι από επικοινωνία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξασφάλισε δωρεάν προμήθεια δύο προκατασκευασμένων σπιτιών, ένα για τις ανάγκες της Νίκης Ευκαρπίας και ένα για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο.



Μάλιστα, για την προμήθεια των οικίσκων μετέβησαν στα Τρίκαλα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας, Πολιτισμού Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Λαλές και ο Διευθυντής Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των Κοινωνικών Ομάδων, Στάθης Αναστασιάδης, οι οποίοι κατάφεραν να συμπέσει απόλυτα ο χρόνος παράδοσης του προηγούμενου οικίσκου με την τοποθέτηση του νέου (το απόγευμα της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου 2018), τόσο στην Ευκαρπία με την παρουσία του Προέδρου της Νίκης Ευκαρπίας Γιάννη Σιαμάτρα και του Γενικού Αρχηγού του Συλλόγου Αβραάμ Σακισλόγλου,  όσο και στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.



Σημειώνεται ότι ο κάθε οικίσκος επιφάνειας 25 τ.μ., διαθέτει τους βασικούς χώρους (δύο και ένα wc) και το βασικό εξοπλισμό (ηλεκτρολογική εγκατάσταση, υδραυλική, κλιματιστικό). Εξάλλου, η Υπηρεσία Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης, σε μια συνεργασία του Αντιδημάρχου Άκη Αράπογλου με το Δημήτρη Αθάνατο που είναι υπεύθυνος για την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά, θα προχωρήσουν σε τοποθέτηση πλακιδίων και σε μια σειρά εργασιών καλλωπισμού στον περιβάλλοντα χώρο του kibo καθώς πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου είναι, να λειτουργούν σε Ευκαρπία, Σταυρούπολη, Πολίχνη, χωρίς προβλήματα, οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι και να αθλούνται απρόσκοπτα οι σύλλογοι με τα εκατοντάδες παιδιά των τμημάτων τους.



Τέλος, ο οικίσκος που τοποθετήθηκε στη Σταυρούπολη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, θα χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός  χώρος για την πληθώρα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και την Κοινωνική Υπηρεσία.