Skip to main content

Νέα βιβλιοθήκη από τους Journalists Acting στο Βαρικό Φλώρινας

Τα εγκαίνια της έβδομης βιβλιοθήκης του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Η πόρτα μίας νέας βιβλιοθήκης πρόκειται να ανοίξει στα τέλη Ιανουαρίου, αυτή τη φορά στο Βαρικό Φλώρινας, οδηγώντας μικρούς και μεγάλους φίλους της περιοχής στα μονοπάτια της ανάγνωσης. Το Βαρικό, είναι ένα χωριό σε υψόμετρο 770 μ., μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, στα όρια των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης.

Τα εγκαίνια της έβδομης βιβλιοθήκης του Δικτύου Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση» (Journalists Acting) θα πραγματοποιηθούν... «αγρότη θέλοντος και καιρού επιτρέποντος» το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 18.00 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαρικού.

Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε με τη πολύτιμη συνδρομή εταιρειών, φορέων χορηγών και ιδιωτών, σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου, την Κοινότητα Βαρικού και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαρικού.

Σημειώνεται ότι και η έβδομη βιβλιοθήκη κατέστη δυνατή χάρη στην ευγενική χορηγία των ΙΚΕΑ του ομίλου Fourlis (Μέγας Χορηγός), που έχουν αναλάβει τον σχεδιασμό, την επίπλωση και διακόσμηση όλων των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο της δράσης «Journalists Acting για τα παιδιά Ακρίτες».

Η βιβλιοθήκη διαμορφώθηκε σε δύο αίθουσες ου δημοτικού σχολείου και αναμένεται να εξυπηρετεί περίπου 120 μαθητές - από το δημοτικό έως και λύκειο - από το Βαρικό και το γύρω χωριά. Το Βαρικό, στους πρόποδες του όρους Μουρίκι, έχει περίπου 700 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία.