Skip to main content

Μπουτάρης: Μόνο ο Καμίνης μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά (vids)

Συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον ομόλογό του στην Αθήνα και υποψήφιο πρόεδρο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς - Η ανταλλαγή φιλοφρονήσεων
Την εκατέρωθεν εκτίμησή τους, ο ένας για το πρόσωπου του άλλου, επανέλαβαν για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στο... σπίτι του πρώτου, το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
 
 Κατά της διάρκεια των κοινών τους δηλώσεων, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε πως ο κ. Καμίνης «είναι φίλος και έχουμε συνεργαστεί σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, κάναμε την κίνηση των ανεξαρτήτων δημάρχων τότε με την πρωτοβουλία των πέντε και αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι που διεκδικούν την προεδρία αυτού του καινούριου σχήματος του Κέντρου, δεν θέλω να λέω κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά, είναι ευπρόσδεκτοι στον δήμο».
 
«Έχει περάσει η κα. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης και τώρα με πολύ πολύ θέρμη υποδέχομαι τον κ. Καμίνη γιατί πέρα από όλα τα άλλα, έχουμε και τα κοινά θέματα που κουβεντιάζουμε πάντοτε, δηλαδή τα θέματα του δήμου», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
 
Όπως είπε, «εγώ του έχω ευχηθεί εξαρχής καλή τύχη στη προσπάθεια που κάνει, είναι πολύ σημαντική, είναι ένα άτομο που συγκεντρώνει όλα τα προσόντα για να ενώσει αυτές τις δυνάμεις οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν έχουν βρει ακόμα τον δρόμο τους. Αλλά νομίζω ότι με τον Καμίνη αρχηγό αυτές οι δυνάμεις όλες θα ενωθούν για το καλό της πατρίδας. Ο Γιώργος ο Καμίνης είναι ο μόνος ο οποίος έχει αυτή τη δυνατότητα και του εύχομαι καλή τύχη».
 
«Πιο ζωντανή η Θεσσαλονίκη με Μπουτάρη»
 
Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης τόνισε πως «με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης γνωριζόμαστε από την πρώτη στιγμή που θέσαμε και οι δύο υποψηφιότητα για δήμαρχοι το 2010, χωρίς να γνωριζόμαστε πριν ουσιαστικά, έτσι υπήρξε μία αμοιβαία εκτίμηση και αγάπη».
 
«Βρίσκομαι εδώ πέρα και ως υποψήφιος για το νέο κόμμα που πάμε να δημιουργήσουμε, αλλά και ως φίλος του Γιάννη αλλά και ως δήμαρχος. Πάντα όταν βρισκόμαστε συζητάμε τα προβλήματά μας. Είχαμε πάντα κοινή άποψη για αυτά που συνέβαιναν στην τοπική αυτοδιοίκηση γιατί πιστεύω ότι και οι δύο ξεκινάμε από το αυτονόητο: χωρίς παρωπίδες, χωρίς άλλες σκοπιμότητες, έχουμε πασχίσει όλα αυτά τα χρόνια να βοηθήσουμε τις πόλεις μας», πρόσθεσε.
 
Έπλεξε, δε, το εγκώμιο του κ. Μπουτάρη, σημειώνοντας ότι «βλέπω πως τα πηγαίνει παρά πολύ καλά, η Θεσσαλονίκη έχει γίνει μια ακόμα πιο ζωντανή πόλη απ' ό,τι ήταν, έχει προσελκύσει τουρισμό, έχει φέρει μια φρεσκάδα μεγάλη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να του αναγνωριστεί μαζί με όλα τα άλλα».
 
Κατέληξε, δε, δίνοντας τις ευχαριστίες του στον κ. Μπουτάρη. «Τα σχόλια του Γιάννη για εμένα ήταν πολύ κολακευτικά και δεσμεύομαι στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και σε όλους ότι δεν θα τους διαψεύσω»», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.