Skip to main content

Μπουτάρης: Μεγάλο ψέμα ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική (video)

«Το μακεδονικό είναι ένα πολύ πονεμένο θέμα», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του με το συλλαλητήριο.

Το συλλαλητήριο της Κυριακής ήταν το αντικείμενο της πρώτης ερώτησης που απηύθυναν οι φοιτητές Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη στη διάρκεια της πρώτης εκδήλωση του κύκλου δημόσιων συνεντεύξεων #PRESSNEXT_GEN που πραγματοποιήθηκε στο καφέ «Ζώγια».

«Το μακεδονικό είναι ένα πολύ πονεμένο θέμα», είπε ο κ. Μπουτάρης, επαναλαμβάνοντας τη διαφωνία του με το συλλαλητήριο. Ως δήμος, όμως, σημείωσε ότι έδωσε στους διαδηλωτές άδεια, ρεύμα, και ότι η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για δύο ολόκληρες ώρες.



Αναφορικά με την ουσία του ζητήματος του ονόματος υποστήριξε ότι αναπαράγονται ιστορικά λάθη. Αυτοί που πήγαν στο συλλαλητήριο λένε ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ψέμα. Η Μακεδονία δεν είναι μία και ελληνική είναι τρεις Μακεδονίες» σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εννοώντας τις περιοχές στην Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Μάλιστα, εκτίμησε ότι το "Νέα Μακεδονία" είναι η καλύτερη λύση για το όνομα της ΠΓΔΜ, καθώς, όπως είπε, δηλώνει ότι πρόκειται για νέα χώρα.

Σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια κατά τα οποία κάηκε το κτήριο της κατάληψης libertatia, σημείωσε: «Κάηκε από δύο αντιφρονούντες ομάδες παοκτσήδων, οι μεν υπερεθνικιστές, οι δε αναρχικοί. ΠΑΟΚτσήδες! Το μόνο που τους συνδέει είναι ο ΠΑΟΚ!».

Ερωτηθείς αν θα βάλει υποψηφιότητα και τρίτη φορά, υποστήριξε ότι δεν ξέρει ακόμα αλλά διευκρίνισε ότι η εξουσία φθείρει και διαφθείρει. «Εγώ νιώθω ότι έχω αρχίσει να φθείρομαι».



Βεβαίως αργότερα, έσπευσε να προσθέσει για την εμπειρια του ως δημαρχός: «Μπήκα σε μια δουλειά που δεν την ήξερα στην αρχή, αλλά μου άρεσε στο τέλος. Και δεν ξέρω τι θα κάνω μετά».

Αναφερόμενος στον χαρακτήρα των Ελλήνων και την αντίθεση τους με τους Ευρωπαίους σχολίασε: «Οι Έλληνες δεν είμαστε νορμάλ Ευρωπαίοι. Είμαστε το απολωλός πρόβατο».