Skip to main content

Η (μη) απάντηση Μπουτάρη για την εκδήλωση με Τσανγκ

Πώς σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την εκδήλωση του δήμου με τον παίκτη του Survivor Ορέστη Τσανγκ.

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την εκδήλωση του δήμου με τον παίκτη του Survivor Ορέστη Τσανγκ για την προσέλκυση επενδύσεων από την κινεζική αγορά, στην οποία ωστόσο δεν παρέστησαν Κινέζοι, απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις με τους Κινέζους ήταν ευθύνη της Διεθνούς Έκθεσης και όχι του δήμου.

«Όλη η διαδικασία με τους Κινέζους ήταν ευθύνη της Έκθεσης. Οι Κινέζοι και οι συναντήσεις δεν ήταν ευθύνη του δήμου, αλλά την οργάνωση είχε η Έκθεση. Δεν ξέρω πόσες έγιναν, αλλά έγιναν πολλές. Δεν ξέρω τι αποτελέσματα είχαν, αλλά ποτέ δεν μας λέει η ΔΕΘ τι αποτελέσματα είχε. Η επιτυχία της Έκθεσης συνδέεται με τον αριθμό των εισιτηρίων», απάντησε, χωρίς, όμως να αναφερθεί ουσιαστικά στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι είχε εκδοθεί δελτίου Τύπου από τον δήμο Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση από το τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ, όπου θα παρουσιαζόταν η Θεσσαλονίκη και οι προοπτικές ανάπτυξής της σε Κινέζους επιχειρηματίες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ενώ τη μετάφραση θα έκανε εθελοντικά ο επιχειρηματίας Ορέστης Τσάνγκ.