Skip to main content

Φράγκος κατά Ιερώνυμου: Να θυμηθεί τον Χριστόδουλο και μετά να μιλήσει

Σαφείς αιχμές από Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Ε.Α. για τη θέση που εξέφρασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος για τα συλλαλητήρια.

Θέση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και το επερχόμενο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, πήρε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ε.Α., Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας στην εκπομπή FOCUS PRESS του Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ άφησε αιχμές για τη όσα είπε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι δεν χρειάζονται συλλαλητήρια αλλά συνεννόηση και ομοψυχία.

«Υπάρχει ένας Μακαριστός, που λέγεται Χριστόδουλος. Να πάει μπροστά στην εικόνα του και αν τολμάει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος ο σημερινός, ας τον κοιτάξει στα μάτια και μετά ας εκφράσει τη γνώμη του, με παρρησία και θάρρος, με χριστιανικό φρόνημα ορθόδοξο», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει διαπραγματεύησεις για το όνομα των Σκοπίων τόνισε: «Καμία περίπτωση στην ονομασία των Σκοπίων να μπει ο όρος Μακεδονία. Να μην δικαιολογούνται, ότι το 2008 στο Βουκουρέστι, είχε μπει το σύνθετο όνομα. Και γιατί ξεκίνησαν από εκεί και δεν ξεκίνησαν από την αρχή. Γνωρίζουν ότι Σκοπιανοί παίρνουν κιτάπια από τα αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διεκδικούν ήδη και θα διεκδικήσουν εδώ, δήθεν περιουσίες Σκοπιανών-«Μακεδόνων»; Γνωρίζουν ότι αυτό είναι έμπρακτος αλυτρωτισμός; Πώς προστάτευσαν την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;».

Σημειώνεται ότι ο κ. Φράγκος θα είναι επίσημος ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής.