Skip to main content

Ελληνικός Χρυσός: Το έργο είναι ενιαίο και αδιαίρετο

Τι απαντά ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος σε ερώτηση για την πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη.

Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη με τίτλο: «Σκουριές και προσπάθεια αποπροσανατολισμού της Κοινής Γνώμης» έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου:

«Ως δημότης του Δήμου Αριστοτέλη συμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση του Δημάρχου μας («Δημοτική Αρχή»):  «Το μυστικό της ενότητας είναι η σταθερή μας βούληση για την επίλυση του κρίσιμου αυτού ζητήματος μέσα από θεσμικές παρεμβάσεις, από τις δομές μιας συντεταγμένης πολιτείας και τη δικαστική εξουσία και επιπλέον με διάλογο μεταξύ μας μακριά από αντιπαραθέσεις, όξυνση και περαιτέρω διχασμό της κοινωνίας». Όμως αυτό το σημείο στο τέλος μια μακροσκελούς ανακοίνωσης αντιφάσκει πλήρως με όλη την υπόλοιπη επιχειρηματολογία του.

Κατ’ αρχάς, είναι περίεργο ο Δήμαρχος Αριστοτέλη να αγνοεί πλήρως τις αποφάσεις του ΣτΕ (1492/2013, 549/2015, 551/2015) που έχουν αποφανθεί για όλα τα περιβαλλοντικά θέματα που θέτει η ανακοίνωση (νερά, δάση, αέρας, κ.λπ.) και, βέβαια, για το ότι το έργο είναι ενιαίο και αδιαίρετο και αντιμετωπίζεται με ΜΙΑ ΚΥΑ που εγκρίνει την ΜΙΑ ΜΠΕ και βάζει όρους λειτουργίας και παρακολούθησης.

Άρα, το υποέργο των Σκουριών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ υπό αδειοδότηση αλλά πλήρως αδειοδοτημένο ως τμήμα του ενιαίου έργου των Μεταλλείων Κασσάνδρας και η όποια καθυστέρηση στην υλοποίησή του επιδρά αρνητικά στο όλο έργο.

Επομένως, το δίλημμα «όλα ή τίποτα» δεν είναι εκβιαστικό αλλά προκύπτει από το ενιαίο αδειοδοτικό περίγραμμα του έργου.

Όσον αφορά τους εργαζόμενούς μας, για τους οποίους είμαστε περήφανοι, θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να γνωρίζει τους αγώνες κατά τα «πέτρινα χρόνια» 1992-1995 και 2001-2004 αλλά και την έντονη συνδικαλιστική τους εμπειρία και να τους αναγνωρίζει ότι, εκτός από περηφάνια, χαρακτηρίζονται από ανεξαρτησία γνώμης αλλά και μαχητικότητα όταν χρειάζεται. Δεν ήταν και δεν είναι φερέφωνα κανενός.

Οι εργαζόμενοί μας, οι συντοπίτες μας, οι συνδημότες μας, δεν είναι «κατά δήλωση της εταιρείας» εργαζόμενοι αλλά το αποδεικνύουν καθημερινά από το μετερίζι του τίμιου μεροκάματου και όλοι, μα όλοι, ξέρουν πόσοι είμαστε, πόσο πληρωνόμαστε και βέβαια ασφαλισμένοι 12 μήνες το χρόνο.

Μακριά από εμάς η λογική του να αναμετρηθούμε σε κάποιο μαρμαρένιο αλώνι ματαιοδοξίας. Η ενότητα θέλει δουλειά αλλά και γνώση και αποδοχή όλων των παραμέτρων με σύνεση και διαφάνεια και αυτά, ως κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη, θα προασπιστούμε.»