Skip to main content

Δημοσκόπηση: 1 στους 4 συμφωνεί με την επίθεση στον Μπουτάρη

Ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες, ποσοστό 26%, δήλωσε πως θεωρεί «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση που δέχτηκε λόγω των απόψεών του

Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το Tvxs.gr για την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στις 19 Μαϊου στον Λευκό Πύργο.

Περίπου ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες, ποσοστό 26%, δήλωσε πως θεωρεί «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση που δέχτηκε λόγω των απόψεών του.

Ωστόσο, η πλειοψηφία καταδικάζει απόλυτα την επίθεση. Ειδικότερα, το 67%, δηλαδή δύο στους τρεις πολίτες, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την επίθεση «ανεξαρτήτως προσώπου και απόψεων».

Ανησυχητική είναι και η εικόνα βάσει των ηλικιών. Η τάση της έλλειψης ανοχής και σεβασμού στη διαφορετική γνώμη είναι υψηλότερη στις ηλικίες 17 έως 34.

Ειδικότερα το ποσοστό όσων «δικαιολογούν και κατανοούν» την επίθεση σε αυτό το ηλικιακό φάσμα ανέρχεται στο 31%, ενώ και στις ηλικίες 45 έως 54 το εν λόγω ποσοστό εκτοξεύεται στο 33%.

Επίσης υψηλό ποσοστό καταγράφεται και στους ψηφοφόρους της ΝΔ, όπου το 27% χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη και κατανοητή» την επίθεση λόγω των απόψεών του.

Στον ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 20%, ενώ στη ΔΗΣΥ το ποσοστό βρίσκεται μόλις στο 9%.