Skip to main content

Βούγιας για Flyover: Η Πόλη Ανάποδα τα λέει ανάποδα

Η ανακοίνωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το κάλεσμα σε συγκέντρωση την ώρα της συζήτησης για το flyover

Για υπονόμευση της προσπάθειας αντιμετώπισης των προβλημάτων που συνοδεύουν την κατασκευή του Flyover κατηγορεί την παράταξη «Πόλη Ανάποδα», ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, η ανακοίνωση της παράταξης είναι «γεμάτη αντιφάσεις και σοβαρές ανακρίβειες που, με πρόδηλη αγωνία αυτοπροβολής, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για παραταξιακό όφελος τη γενικευμένη ανησυχία των πολιτών» ενώ επικρίνει και την απόφαση της παράταξης να διοργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, την ώρα της εκδήλωσης του δημοτικού συμβουλίου για το Flyover.

«Οι επικοινωνιακού χαρακτήρα μικροπολιτικές κινήσεις και η  φοβική καθήλωση στο στάδιο της μόνιμης “διαμαρτυρίας”, εμποδίζουν την υπέρβαση του σημερινού αδιεξόδου και τον αγώνα της πόλης για μια λειτουργική και βιώσιμη καθημερινότητα», αναφέρει ο κ. Βούγιας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βούγια:

«H ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ

Με απογοήτευση διάβασα την ανακοίνωση της δραστήριας δημοτικής παράταξης «Πόλη ανάποδα», σχετικά με τη σημερινή ανοιχτή συζήτηση που συγκαλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το θέμα του Flyover. Μια ανακοίνωση γεμάτη αντιφάσεις και σοβαρές ανακρίβειες που, με πρόδηλη αγωνία αυτοπροβολής, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί για παραταξιακό όφελος τη γενικευμένη ανησυχία των πολιτών, υπονομεύοντας την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Καλεί  μάλιστα, την ίδια ώρα της εκδήλωσης “συγκέντρωση  διαμαρτυρίας” έξω από το Δημαρχείο, για μια εκδήλωση που υποτίθεται οτι η ίδια διεκδίκησε (και δήθεν επέβαλε) κάτω από την πίεση συλλογής υπογραφών!.

Από την πρώτη κιόλας μέρα, η νέα διοίκηση, ο δήμαρχος με τις  έντονες παρεμβάσεις και πιέσεις του προς την κυβέρνηση αλλά και εγώ, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ανακοινώσαμε δημόσια την πρόθεσή μας να φέρουμε άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο (εκτός από όργανο λήψης των κρίσιμων αποφάσεων για την πόλη) θα αναβαθμίσουμε σε τόπο συνάντησης και συλλογικής διαβούλευσης των πολιτών. Είχα μάλιστα ενημερώσει ιδιαιτέρως τους εκπροσώπους της “Πόλης ανάποδα” οτι “παραβιάζουν ανοιχτές θύρες”.

Η σημερινή δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είναι η ώριμη απάντηση μιας πόλης που συζητά ελεύθερα και δημοκρατικά και αναζητά δημιουργικές απαντήσεις στα προβλήματά της. Οι επικοινωνιακού χαρακτήρα μικροπολιτικές κινήσεις και η  φοβική καθήλωση στο στάδιο της μόνιμης “διαμαρτυρίας”, εμποδίζουν την υπέρβαση του σημερινού αδιεξόδου και τον αγώνα της πόλης για μια λειτουργική και βιώσιμη καθημερινότητα».