Skip to main content

Ξυλοδαρμός γιατρού από συνοδούς ασθενούς στο «Παπανικολάου»

Ο 41χρονος γιατρός του νοσοκομείου έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρους του 39χρονου συνοδού της 13χρονης, ο οποίος και συνελήφθη.

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε τα ξημερώματα ένας 41χρονος γιατρός και μία τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Παπανικολάου από συνοδούς μιας 13χρονης ασθενούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4:30 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών(ΤΕΠ), ενώ το νοσοκομείο ήταν σε γενική εφημερία. Ο γιατρός έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρους ενός 39χρονου συνοδού, ο οποίος και συνελήφθη.

Όπως έγινε γνωστό από την διοίκηση του νοσοκομείου, ο 39χρονος μαζί με τα άλλα άτομα προσήλθαν στο νοσοκομείο συνοδεύοντας την 13χρονη με αναφερόμενη μέθη.

Οι συνοδοί της αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον ειδικευόμενο ιατρό Γενικής Ιατρικής, ο οποίος δέχτηκε γροθιά και τραυματίστηκε στο πρόσωπο ενώ προσπαθούσε να τοποθετήσει την ασθενή σε αμαξίδιο μεταφοράς και στη συνέχεια τραυμάτισαν στο πρόσωπο και την τραυματιοφορέα.

Παρότι η ασθενής είναι ανήλικη της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έγινε εργαστηριακός έλεγχος και εκτιμήθηκε η κατάσταση της ως αιμοδυναμικά σταθερή. Οι συνοδοί συνέχισαν να προκαλούν αναστάτωση στην αίθουσα αναμονής του ΤΕΠ  καθώς εκσφενδόνιζαν καρέκλες και χτυπούσαν την τζαμαρία στο γραφείο κίνησης του ΤΕΠ.

Κλήθηκε η υπηρεσία ασφαλείας (security) του Νοσοκομείου και η άμεση Δράση (100). Με δύο περιπολικά μεταφέρθηκαν όλοι στο Αστυνομικό Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης όπου ακολούθησαν ο ιατρός και η τραυματιοφορέας προκειμένου να καταθέσουν την μαρτυρία τους αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο.

Η ανήλικη ασθενής μεταφέρθηκε στο ΓΝ Ιπποκράτειο όπου λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική γύρω στις 5.20π.μ. με ασθενοφόρο από το Χαμόγελο του Παιδιού, κατόπιν σχετικής κλήσης στο ΕΚΑΒ.