Skip to main content

Φορτισμένο κλίμα στη δίκη για τη δολοφονία του 14χρονου στη Γέφυρα

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης του παιδιού που είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον 14χρονο Τάσο στη Γέφυρα.

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα και κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιείται από το πρωί στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 14χρονου Τάσου στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης από συνομήλικο φίλο του τον Ιούνιο του 2016, η οποία είχε προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου βρίσκονται μόνο οι 13 μάρτυρες, δηλαδή οι γονείς του θύματος και του δράστη και ανήλικοι, φίλοι των δύο παιδιών. Κατά την άφιξη του 14χρονου δράστη στο δικαστήριο σημειώθηκε ένταση με τους συγγενείς του θύματος να προπηλακίζουν και να εκτοξεύουν μπουκάλια εναντίον του.

Σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, ο θείος του θύματος ανέφερε ότι οι γονείς είναι σε τραγική κατάσταση, καθώς, όπως είπε αναβιώνει εκείνη η μέρα του Ιουνίου του 2016.

«Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση όταν ήρθαν απέναντι από τον καθ' ομολογίαν δράστη. Υπήρχε ένταση», τόνισε.

Όπως ανέφερε, οι συγγενείς του 14χρονου θύματος, ελπίζουν σε μια δικαίωση και σε μια ηθική ικανοποίηση.

«Για μένα προσωπικά παραδειγματική τιμωρία θα ήταν τα ισόβια. Άλλο όμως τι θέλω εγώ και άλλο τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», σημείωσε.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, παρά τους περιοριστικούς όρους, ο δράστης (μαζί με την οικογένεια του) έχει μεταβεί αρκετές φορές στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο θείος του 14χρονου θύματος, ο δράστης φέρεται να είπε στο δικαστήριο ότι πηγαίνει κανονικά στο σχολείο και τακτικά στο γυμναστήριο και στην εκκλησία.

Φίλος της οικογένειας, δήλωσε επίσης την ανησυχία του για την περίπτωση να συναντηθούν κάποια στιγμή τυχαία ο δράστης με τον δίδυμο αδερφό του θύματος.

«Κυκλοφορεί έξω, πάει γυμναστήριο, στις καφετέριες, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό, είναι αδιανόητο», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το κλίμα στην περιοχή της Γέφυρας, ανέφερε ότι δεν μιλάει κανείς.

«Δεν θέλουν να μιλήσουν. Να πουν τι; Ο πόνος που αισθάνεται η μάνα και ο πατέρας είναι μεγάλος», τόνισε, ενώ σε σχέση με την επικείμενη απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε:

«Δεν μπορείς να βρεις δίκιο, δεν υπάρχει δίκιο. Και ισόβια να φάει ένας άνθρωπος δεν υπάρχει δίκιο».

Το χρονικό

Ο 14χρονος είχε βγει εκείνο το μοιραίο βράδυ του Ιουνίου έξω με τον φίλο του αλλά δεν επέστρεψε στο σπίτι του. Οι γονείς ανησύχησαν και νωρίς το πρωί, αφού μάλιστα το άλλο αγόρι είχε γυρίσει στο σπίτι του, δήλωσαν την εξαφάνιση του γιου τους στην Αστυνομία.

Το αγόρι εντοπίστηκε περίπου στις 11:00-11:30 νεκρό, έξω από το γυμναστήριο της Γέφυρας και κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές. Από την εξέταση του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε ότι έφερε δύο τραύματα στο λαιμό, εκ των οποίων το ένα ήταν και το θανάσιμο. Επίσης είχε τραύματα στα χέρια που μαρτυρούν ότι προσπάθησε να αμυνθεί σε όποιον του επιτέθηκε.

Μετά την ομολογία του, κατά την οποία ανέφερε ότι σκότωσε τον φίλο του επειδή δεχόταν από το θύμα μειωτικές και προσβλητικές φραστικές επιθέσεις, ο 14χρονος δράστης αφέθηκε ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους:

- Ανάθεση υπεύθυνης επιμέλειας στους γονείς (ακόμα και πλημμέλημα να κάνει θα διώκονται οι γονείς).
- Παρακολούθηση από ψυχολόγο κρατικού ή ιδιωτικού ιδρύματος.
- Απαγόρευση μετάβασης και διαμονής στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης που αποτελεί τον τόπο καταγωγής του και τέλεσης του εγκλήματος.