Skip to main content

Ξανθός: Η δημόσια υγεία θα είναι ένα κρίσιμο «χαρτί» για την κυβέρνηση

Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι σκοπός του υπουργείου του είναι μέχρι τις εκλογές να λειτουργούν όλες οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

«Αυτοί που διέλυσαν, το 2014, τις δημόσιες δομές διώχνοντας 3.000 γιατρούς από το Σύστημα Υγείας, δεν μπορούν σήμερα να "κλαίνε" για τις υπαρκτές ελλείψεις και τα προβλήματά τους», σημειώνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξή του στη Realnews.

Ο κ. Ξανθός αναφέρει ότι σκοπός του υπουργείου του είναι μέχρι τις εκλογές να λειτουργούν όλες οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά και να υπάρχει μια αισθητή βελτίωση στη συνολική λειτουργία του ΕΣΥ. «Αυτό θα είναι ένα κρίσιμο "χαρτί" για την κυβέρνηση και το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει.

Ο υπουργός Υγείας προαναγγέλλει νέα προκήρυξη για γιατρούς στις ΤΟΜΥ εντός των ημερών και προκήρυξη πάνω από 400 θέσεων μονίμων γιατρών ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων για τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου και των πόλεων, τον επόμενο μήνα.

Αναφέρει, ακόμα, ότι όποιος αξιοποιεί τον οικογενειακό γιατρό θα κλείνει νωρίτερα ραντεβού σε άλλη ειδικότητα, συγκριτικά με τον πολίτη που θα επιλέξει να το κλείσει μόνος του. Αποκαλύπτει, τέλος, ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αποδεχτεί την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στη φαρμακευτική πολιτική.