Skip to main content

Βουλευτής των ΑΝΕΛ ζητεί ακύρωση του δημοψηφίσματος

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αιτιολογεί λέγοντας πως «η εντολή που έχω λάβει δεν είναι να υπάρχουν κλειστές τράπεζες και να κουρευτούν οι καταθέσεις».

Να ακυρωθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής ζητεί ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης, καταγγέλλοντας, μάλιστα, πως στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν άνθρωποι που απεργάζονται σχέδια δραχμής», ενώ άφησε αιχμές και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κόκκαλης αποκάλυψε πως «προέτρεψα τον πρωθυπουργό να ακυρώσει το δημοψήφισμα γιατί το μόνο που θα πετύχει αυτό είναι η διχόνοια. Τίποτα άλλο!».

Εξηγώντας τους λόγους που αρχικά τοποθετήθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος, ο ίδιος είπε πως «το Σάββατο, όταν ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος, ήταν ξεκάθαρο το ερώτημα: αν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών της 25ης Ιουνίου. Ψήφισα με τη διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν θα γίνουν capital controls. Έγιναν όμως».

«Η εντολή που έχω λάβει δεν είναι να υπάρχουν κλειστές τράπεζες και να κουρευτούν οι καταθέσεις», τόνισε ακόμη.

Ο βουλευτής Λάρισας απηύθυνε επίσης έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα. «Αυτό το δημοψήφισμα μόνο θα διχάσει», τόνισε.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, και μετά τον αναβρασμό που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε κυβερνητικό επίπεδο, ο κ. Κόκκαλης επανήλθε και, με ανάρτησή του στα social media που διαχειρίζεται, κατήγγειλε πως μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν άνθρωποι που απεργάζονται σχέδια δραχμής», ενώ ξεκαθάρισε πως προέβη στην υπερψήφιση του δημοψηφίσματος στη Βουλή γιατί, όπως λέει, έλαβε τη διαβεβαίωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής capital controls.

Η ανάρτηση του κ. Κόκκαλη έχει ως εξής:

«Προτείνω την ακύρωση του δημοψηφίσματος γιατί το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να επιφέρει τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία. Ψήφισα «υπέρ» του δημοψηφίσματος το Σάββατο στην βουλή μετά τη διαβεβαίωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβολής capital controls.
Ο όρκος μου στη βουλή και η εντολή από τον λαό δεν μου επιτρέπουν να διακινδυνεύσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Στην πολιτική δεν χωράνε εγωισμοί.
Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που απεργάζονται σχέδια δραχμής.
Η κεντροδεξιά μου αναφορά και η εντολή του λαού δεν μου επιτρέπουν να διακινδυνεύσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Δεν είχαμε εντολή για κλειστές τράπεζες και κούρεμα καταθέσεων».

 

Προτείνω την ακύρωση του δημοψηφίσματος γιατί το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να επιφέρει τον διχασμό στην ελληνική κο...

Posted by Βασίλης Κόκκαλης on Thursday, July 2, 2015